DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
15°C
Oceni objavo

Delavnica šivanja božično-novoletnih voščilnic

Ljudje v društvu, ki jih lahko poimenujemo tudi varovanci, so osebe z motnjami v duševnem razvoju (OMDR). Med nami vedno bolj izražajo svoje danosti, v vsem svojem bistvu in delovanju. V VDC Ajdovščina, enoti VDC Ajdovščina - Vipava, sta se v organizaciji Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava 22. oktobra in 19. novembra 2016 odvijali delavnici šivanja prazničnih voščilnic.

Bolj spretni so prepikovali božično-novoletne motive, medtem pa smo se v večini lotili šivanja prazničnih sličic. Tisti, ki so se v šivanju voščilnic kdaj že preizkusili, so nam ostalim, ki smo se s tem prvič srečali, z veseljem pokazali, kako to gre. Še toliko bolj z veseljem in posebno notranjo radostjo smo tehniko šivanja voščilnic vsi dokaj hitro osvojili in naši prsti so se kot v baletu sprehajali z nitjo v rokah po prisrčnih božično-novoletnih motivih.

Napočil je dan, ko smo se znašli sredi številnega kupa ročno narejenih voščilnic, ki so izraz nas vseh, žarijo kot iskrena mavrica in živijo življenje iskrene ljubezni.


Sklenili smo, da naše voščilnice popeljemo na tržnico (26. november 2016 med 8. in 12. uro v Mercator centru Ajdovščina) in jih naselimo med ljudi.

 Katja Krkoč

 

 

 

Oglejte si tudi