DANES
22°C
14°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

NSi – krščanski demokrati

Konec oktobra je občinski odbor NSi Ajdovščina gostil predsednico Ljudmilo Novak na svojem letnem občnem zboru. V sproščenem pogovoru je predsednica stranke predstavila delo v parlamentu in stranki, prizadevanja ter pobude stranke za dobrobit Slovenije; opogumila za nadaljnje delo za prepoznavnost stranke v lokalnem okolju.

V soboto, 9. novembra 2013, pa smo se člani odbora skupaj s člani OO NSi Vipava udeležili letnega kongresa stranke na Vranskem, ki je potekal v znamenju nagovorov, kongresnega govora predsednice, sprememb in dopolnil statuta stranke, razprav o poročilih, podelitvi diplom, priznanj, odličij in nazivov. Naš član odbora Ivan Mamić je prejel srebrni znak NSi za zasluge in dolgoletno delo v stranki.

1/3



Z molitvijo smo se spomnili v zadnjem letu preminulih članov stranke. Preimenovanje stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati naj bi bolje poudarilo poslanstvo stranke v prihodnje: skrb za urejeno in lepo Slovenijo, razvoj občin, politična odgovornost na vseh ravneh, dopuščanje razlik med nami in njihovo razčiščevanje, mladim izboljšati položaj na trgu dela in omogočiti osnovne pogoje za bivanje, razbiti tabu o umazani politiki … V sloganu kongresa Odgovor za prihodnost se skriva preudarnost, argumentiranje, dialog, sodelovanje, širjenje krščanske demokracije v naši skupnosti. NSi je odprt politični prostor, ki verjame v človeka in njegovo etično zmožnost. Svet nas prepoznava po sadovih.

Nadja Pregeljc

Oglejte si tudi