DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Ljubitelji starodobnih vozil Ajdovščina praznujejo 20 letnico delovanja

Društvo LSV Vipavska dolina iz Ajdovščine praznuje 20 let neprekinjenega delovanja. Deluje na prostovoljni bazi in je lahko za vzgled marsikateri zgodbi v družbi.

Zbrani v dvorani Doma krajanov na Cesti smo 15. 3. 2024 praznovali skupaj s prijatelji sosednjih društev Primorske in zveze SVS. Podelili smo zahvale ustanoviteljem društva, bivšim predsednikom društva in trenutnemu predsedniku, pa 'legendarnemu' tehničnemu komisarju ter še nekaj zaslužnim članom. Skozi celotno druženje in praznovanje je prevladovala ena sama ena želja: »Še na mnoga leta!«

V jubilejnem zborniku, ki smo ga pripravili in podarili vsem članom in gostom, smo poskušali prikazati pestro delovanje članov društva skozi celotno zgodovino. Šele slika iz preteklosti, najdena v kakšnem predalu, lahko obudi že davno pozabljen spomin na kakšno srečanje ali mogoče tudi na koga, ki ga ni več z nami. Zato naj zbornik služi kot dokument nekega časa.

Društvo je bilo ustanovljeno davnega 8. januarja 2004 . Skozi celotno 20 letno obdobje se člani društva s svojim aktivnim delovanjem trudimo ohranjati našo tehnično dediščino. Stara vozila, ki so lično obnovljena in imajo, za razliko od sodobnih, karizmo, kažejo na našo živo preteklost, predvsem na naša mlada leta, ko je imel avtomobil še statusni simbol. Nedelje dopoldan so vedno bile rezervirane za pranje in urejanje naših vozil. Koliko nostalgije privre na plano, ko se z našimi starodobniki pokažemo na raznih prireditvah ali otvoritvah oz. tam, kamor nas povabijo. Ljudje kažejo s prsti za nami in slišimo: »Prav takega smo imeli mi doma.«

In da bo društvo še naprej tako uspešno, se člani zahvaljujemo vsem donatorjem in sponzorjem, ter seveda Občini Ajdovščina in zvezi SVS za vso podporo.

Naj traja!

Branko Vidmar

 

Oglejte si tudi