DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C

Pionirji PGD Col odlični

Po nekajletnem premoru zaradi epidemije so se letos končno spet začela gasilska tekmovanja. V začetku leta je na občinski ravni potekal gasilski kviz, ki so se ga udeležile tri pionirske in dve mladinski ekipi iz našega društva. Ena ekipa pionirjev si je z odličnim rezultatom priborila vstopnico na regijsko tekmovanje, ki bo letos novembra.

A prava senzacija je bil niz odličnih rezultatov naših pionirjev v gasilski orientaciji, ki se je na občinski ravni začela junija v Selu. Tekmovanja so se udeležili ena ekipa pionirk, dve ekipi pionirjev in dve ekipi mladincev. Pionirji so dosegli drugo mesto, ekipa pionirk pa prvo in tako so si oboji prislužili vstopnico na regijski del tekmovanja, ki je potekalo 27. avgusta v Tolminu. Ekipa pionirk je tam dosegla peto mesto, pionirji pa so med dvanajstimi ekipami iz severno Primorske regije osvojili prvo mesto. A tu se odlični rezultati še niso končali. Na državnem tekmovanju iz gasilske orientacije v Iški vasi pri Ljubljani, na katerem je sodelovalo 28 ekip pionirjev iz cele Slovenije, so naši pionirji dosegli žal nehvaležno, a še vedno odlično 4. mesto.

Velika zahvala gre seveda vsem mentorjem, ki so pripomogli k treniranju mladine in pomagajo pri delu z mladimi ter žrtvujejo del njihovega prostega časa za mlade gasilce. Seveda vse to ne bi bilo mogoče brez odličnega vodstva PGD Col, ki podpira mladino, tako na gasilskih tekmovanjih kot na taborjenjih, izletih ter na raznih delavnicah. Tako društvo vedno gradi in skrbi za podmladek, ta pa je bistven za obstoj gasilskega društva.

Jan Logar

Oglejte si tudi