JUTRI
24°C
11°C
NED.
25°C
12°C
Oceni objavo

Natečaj za narečno humorno prozo

Goriški literarni klub GOvoRICA v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka razpisuje natečaj GOvoRIČKA za humorno kratko prozo v eni izmed krajevnih govoric z območja (širše) Goriške. Natečaj poteka od 20. junija do 1. oktobra 2013.

Besedila s poudarjeno humorno noto naj bodo zapisana v krajevnih govorih, kot jih je slišati na območju občin Ajdovščina, Vipava, Nova Gorica, Šempeter - Vrtojba, Miren -Kostanjevica, Renče - Vogrsko, Brda, Kanal ob Soči, Komen, Tolmin, Kobarid, Bovec, Cerkno, Idrija. Avtor lahko sodeluje na natečaju z enim besedilom, ki ima skupaj s presledki najmanj 2500 in največ 5000 znakov brez presledkov (pisava Times New Roman, velikost pisave 12). Besedila morajo biti izvirna, neobjavljena in nikoli še predstavljena.

Priporočeno je fonetično zapisovanje z uporabo polglasnika ə. Prispela dela bo ocenjevala komisija v sestavi Marija Mercina, Katarina Vuga, Polonca Kavčič, Zoltan Jan, ki bo avtorja najboljšega besedila nagradila s 100 evri. Goriški literarni klub GOvoRICA bo 15. oktobra 2013 pripravil zaključno prireditev v prostorih Goriške knjižnice Franceta Bevka. Na spletni strani knjižnice (www.ng.sik.si) so tudi objavljena vsa potrebna navodila za sodelovanje na natečaju.

Povezave

ng.sik.si

Oglejte si tudi