DANES
25°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Kulturno norčavi februar z dodatnim četrtkom

Sklenili smo najkrajši mesec, ki je bil skromnemu številu dni navkljub zelo razgiban, saj je že ob pogledu na koledar postregel s praznikom kulture, pustnimi norčijami, zimskimi počitnicami ter prestopnim dnevom. V glasbeni šoli se je zvrstilo kar nekaj omembe vrednih dogodkov.

V zadnjem januarskem tednu smo učencem prisluhnili na četrtem šolskem nastopu ter sestrama Peroša na koncertu Dua Accordipiano iz cikla GM oder, naš starejši godalni orkester pa je obiskal Center starejših Pristan v Vipavi in jim z glasbo čestital ob 14. obletnici vselitve prvega stanovalca v zavod.

Duo Accordipiano

Člani starejšega godalnega orkestra in tolkalci glasbene šole so za uvod v februar nastopili tudi na dobrodelnem koncertu za družino v stiski v organizaciji Lions kluba Zemono. Godalni kvartet je ob slovenskem kulturnem prazniku sooblikoval kulturni program na Osnovni šoli Col; poskrbel je za spremljavo treh zelo znanih glasbenih del – Habanere iz Bizetove opere Carmen, Barcarole iz Offenbachovih Hoffmanovih pripovedk ter Mozartovega Papagena iz opere Čarobna piščal. Ob kulturnem prazniku smo se razveselili tudi novice iz Ljubljane; naša nekdanja učenka, klarinetistka Ana Krapež, je namreč prejela Škerjančevo nagrado za izjemne študijske dosežke.

Šolski pustni nastop je učencem dovolil pomeriti kostume že na predvečer pustnega torka, na dan pusta pa so v maskah nastopili pianisti na razrednem nastopu. Noski in smrčki vseh barv so bili po obeh nastopih beli, mastni in sladki od slastnih krofov.

Pustni šolski nastop
Pustni šolski nastop
Pustni šolski nastop

Po počitnicah, ki so bile sicer vse prej kot zimske, nas je že v ponedeljek obiskal Ljubljanski kvartet saksofonov, na prestopni dan pa smo priredili predstavitev zbirke novih klavirskih skladbic Mateje Perpar. Zbirko je predstavila avtorica ob pomoči urednika, pianista Vladimirja Mlinarića, založnika Damijana Bogataja ter učencev Glasbene šole Logatec, ki so nekaj skladbic zaigrali. Z obiskom nas je počastila tudi Silva Karim, ki je poskrbela za ilustracije v knjigi.

Ljubljanski kvartet saksofonov
Silva Karim in Damijan Bogataj
Mateja Perpar
sodelujoči pri predstavitvi zbirke Andantino

Ob vseh naštetih večjih nastopih se je zvrstila še množica internih, saj se naši harfisti, kitaristi, violinisti in violončelisti pripravljajo na državno tekmovanje TEMSIG, ki se bo na glasbenih šolah v okolici Ljubljane odvijalo od 4. do 22. marca. Vsem tekmovalcem želimo veliko uspeha, vas pa vabimo, da jih podprete tudi z obiskom tekmovalnih nastopov. Podrobnosti boste izvedeli, če obiščete našo spletno stran.

Povezave

GŠ Ajdovščina

Oglejte si tudi