DANES
23°C
12°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Destilacija zelišč

Udeleženci programa zeliščar so destilirali zelišča.

V programu, ki ga izvaja Ljudska univerza Ajdovščina od konca februarja, so se pod vodstvom biologa, zeliščarja Lovra Vehovarja udeleženci tokrat seznanili z vodno destilacijo zelišč. Prostor se je napolnil s prijetnimi dišavami in zato je bil pogovor ob spremljanju postopka še toliko bolj sproščen. Poleg tega, da  lahko destiliramo sveža ali suha zelišča, da količina pridobljenih eteričnih olj ni vedno enaka, da  gre marikaj lahko tudi narobe ... so zeliščarji izvedeli še marsikaj zanimivega. 

Ob zaključku nas je obiskala gospa Jana Bergant, ki pod blagovno znamko HISTRIA BOTANICA, ob pomoči bližnjih prideluje in predeluje (destilira) različna zelišča. Prisotnim je predstavila kakšno je njihovo delo, kaj pridelujejo in kaj odkupujejo od okoliških pridelovalcev, kakšne so njihove izkušnje in tržne poti …


Izkušnje iz prakse so vedno dobrodošle

Tako so udeleženci dobili nova znanja in veliko praktičnih, uporabnih informacij za svoje nadaljnje delo.

 Helena Furlan, Ljudska univerza Ajdovščina

Oglejte si tudi