Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Žužemberk
DANES
20°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Jubileji članov Društva upokojencev Dvor

Konec leta 2015 in januarja 2016 smo člani vodstva DU Dvor obiskali člane ki so praznovali. Prav poseben praznik je bil v Mačkovcu nad Dvorom, kjer sta zakonca Kužnik praznovala biserno poroko . Na Hinjah je praznoval Ivan Kranjc , ki je dopolnil 91 let, na Selih pri Ajdovcu pa je Marija Gnidovec praznovala 93. rojstni dan.

 

BISERNI JUBILEJ

Marija  in Feliks  Kužnik sta 6. januarja 2016 obeležila biserno poroko. Čeprav tega nista obešala na veliki zvon in odšla na poroko, sta priredila slovesnost in medse povabila bližnje.

Mož Feliks se je rodil 1931 v Trebči vasi kot najmlajši izmed šestih otrok. Pri mojstru Janezu Mohorčiču iz Žužemberka se je izučil za krojača in se leta 1949 zaposlil v Ljubljani v Veletekstilu. Bil je kot vzorčni krojač in bil eden boljših tudi v obratu , ki je v tistih časih slovel z izjemnimi kroji in bil moderno naravnan. Žena Marija (Marica) je bila rojena leta 1936  v Trzinu kot najmlajša izmed štirih otrok. Po končani osnovni šoli se je zaposlila kot delavka v tovarni električnih aparatov Elma in pozneje v tiskarni Slovenija. Spoznala sta se na poroki Feliksovega prijatelja in se zatem kmalu poročila. Živela sta v najemniškem stanovanju. Rodila sta se jima hčerka Mojca, ki bo letos praznovala 60 letnico in sin Daniel ki je dopolnil 47 let in ju obdarila z dvema vnukoma in dvema vnukinji ter enim pravnukom in eno pravnukinjo.  Sanje, da imata svoj dom, so se jima je uresničile, ko sta v Mačkovcu kupila hišo in jo temeljito preuredila. Feliksu se je ob obnovi porodilo veliko tehničnih izboljšav, ki jih je s pridom uporabil. Kljub zdravstvenim težavam, je vedrega obraza in se zna nasmejati. Z ženo sta zadovoljna ker sta se odločila, da se iz Ljubljane preselita v Suho krajino saj občudujeta reko Krko, ki vijuga  v dolini pod hišo.

Delegacija Društva upokojencev Dvor in občine ju je obiskala dva dni po lepi obletnici. Vesela sta bila obiska. Ob prigrizku smo se pogovorili o marsičem in obudili spomine na pretekli čas ki hitro teče. Obveznosti se pač ne moremo izogniti  in morali smo se posloviti. Zahvalili smo se jima za postrežbo in zaželeli zdravja v prihodnjih letih.

 

91 LET  IVANA KRANJCA

Na Hinjah na številki 36 živita zakonca Kranjc. Mož Ivan je 23. decembra 2015 dopolnil 91 let. Ni mi sicer znano, da bi na našem področju bil moški, ki bi bil starejši. Na pogled bi človek dejal, da to ne drži, a je tako.  Še vedno vozi avto in opravlja vsa hišna in vsakodnevna opravila. V teh letih je sicer normalno, da se dogodi, da se kakšen dam počuti malo slabše a ni hujših težav.

Ivana smo na domu obiskali člani Društva upokojencev točno na njegov rojstni dan. Na vrtu, pred hišo nas je dočakal, kjer smo mu tudi izročili darilo in mu stisnili roko za tak lep jubilej. Bil je vesel, da smo ga obiskali. Povabil nas je v kuhinjo, kjer je žena pripravila bogat prigrizek in ponudila pijačo, ki jo je pridelal najmlajši sin, ki živi na primorskem.  Tu smo se zadržali kar nekaj časa, saj smo poklepetali o marsičem. Zakonca sta skupaj doživela veliko prijetnih in tudi slabih trenutkov. Zadovoljna sta ker jima zdravje še vedno dobro služi, čeprav je večkrat potrebno obiskati tudi zdravnika. Dokler ima Ivan  še vozniško dovoljenje, je kar v redu, a ne ve kako bo, če vozniško dovoljenje ne bo mogoče več podaljšati.

Lahko bi še kar klepetali a potrebno se je bilo posloviti. Zahvalili smo se zakoncema za prijeten klepet in postrežbo, jima stisnilo roko in zaželeli še vrsto let v zdravju in zadovoljstvu.    

 

93 LET MARIJE GNIDOVEC

Marija Gnidovec iz Sel pri Ajdovcu je 2. januarja 2016 praznovala lep jubilej. Slavila je svojo 93. pomlad.

Člani Društva upokojencev smo jo obiskali teden za tem, saj je bilo vreme takrat slabo in tudi obiski domačih so v prvi vrsti. Pred hišo nas je pričakal sin Marjan, ki skrbi zanjo. Pospremil nas je v spalnico, kjer je že čakala slavljenka. Sedela je na postelji ob njej pa berglji, ki ji pomagata pri hoji po hiši. Pred leti je padla in od takrat dalje rabi pomoč. Sin Marjan skrbi zanjo, kuha in pere. Ima pa tudi urejeno pomoč na domu, saj jo vsak dan obišče delavka centra za socialo, jo uredi in preobleče.  Čeprav ima težave je bila vesela, ker smo jo obiskali. Izročili smo ji darilo in šopek ter ji čestitali za rojstni dan. 

Ob klepetu smo posedeli poleg nje nekaj časa, na kar smo se od nje poslovili in ji zaželi še vrsto let ter zdravja.     

   

Dušan Mikec

Oglejte si tudi