Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

Zlato priznanje prejela kmetija Gričnik

Že šestič zapored se je drugo nedeljo v avgustu odvijala prireditev Praznik Pohorskega lonca na Rogli, ki ima znak kakovosti »Okusi Rogle«. Čudovita sončna nedelja je tokrat na Roglo privabila številne obiskovalce in tudi domačine.
Piše: Urška Firer

 

Skupaj skuhali 500 porcij

 

V kuhanju pohorskega lonca se je pomerilo deset ekip od blizu in daleč, in sicer so tokrat kuhali: Planinsko društvo Ruše, Pastirji Rogla, Ekološka kmetija Meglič, Društvo Dobra volja, Lovska družina Zreče, Kuharca Marjetka, Jurček in Ančka, Terme Zreče, Janez Optimist in Andrej ter TK Gričnik. Ocenjevalno komisijo so sestavljale: upokojena strokovni učiteljica kuharstva in gastronomije Romana Gričnik, zunanja ocenjevalka in novinarka POP TV-ja  Danica Ksela ter seveda avtorica originalnega recepta ter vodja kuhinje na Rogli Darinka Orlačnik. Vsem tekmovalcem je bil zagotovljen prostor za kuhanje ter vse potrebne sestavine, gorilnike in posode pa so prinesli s seboj. Vsi so kuhali po receptu omenjene avtorice. Uradni del prireditve se je pričel ob 10. uri, dve uri kasneje pa so udeleženci dali v ocenitev svoje jedi. Vsi, ki so želeli poskusiti katerega od številnih pohorskih loncev so lahko kupili lonček in leseno žlico ter si izbrali tri ekipe kjer so poskusili to odlično jed.

 

Štiri ekipe sodelovale prvič

 

Na koncu je strokovna komisija razglasila in nagradila tri najboljše ekipe. Podelili so najem bungalova, karte za savno in bazen. Nagrade in priznanja je podelil vodja hotelirstva in gostinstva Robert Kejžar. Povedal je, da je iz leta v leto vedno več ekip, ki sodelujejo na tovrstni prireditvi in da je bila ravno letošnja tudi najbolj obiskana. Bronasti priznanji sta bila letos kar dve, prejeli pa sta jih ekipi Društvo dobra volja iz Pristave pri Vojniku in Terme Zreče. Srebrno priznanje je odšlo v Vitanje na ekološko kmetijo Meglič, zlato priznanje pa je dobila Turistična kmetija Gričnik iz Planine na Pohorju. Lovska družina Zreče je prvič sodelovala na tem kulinaričnem dogodku in si prisvojila še posebno priznanje za najlepši izgled omizja.  Obiskovalci tokratne Vesele nedelje pa so se zabavali ob poskočnih melodijah skupine Kingston v popoldanskih urah.

Oglejte si tudi