Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Čuferjeva enajstkrat na Šmarno goro v dvanajstih urah

Ultramaratonec David Kadunc s svojo ženo Andrejo in nekaj zanesenjaki je 15. marca 2014 organiziral 12 ur Rekorda Šmarne gore - petič zapovrstjo.
Ob dveh zjutraj se je na startu pod 'famoznimi štengami', ki vodijo čez zahteven teren, poln korenik, po najkrajši, a zato tudi naj bolj strmi poti na vrh Šmarne gore, zbrala kar okoli stotnija najbolj zagnanih. Cilj vsakega posameznika je bil v dvanajstih urah, torej do dveh popoldan, čim večkrat osvojiti vrh Šmarne gore. 

Prvi vzpon so udeleženci opravili skupaj in reka naglavnih luči je proti Šmarni gori delovala prav čarobno. Po prvem vpisu časa prihoda na vrh pa se v boj spusti vsak sam, po svojih zmožnostih.

Med tekmovalci sta bila tudi Valentina in Damijan Čufer iz Vipave. Prvič na tako ekstremni preizkušnji sta ob odlični organizaciji, z ogromno pozitivne energije med samimi tekmovalci, vrhove dosegala malodane z lahkoto. 

Valentina se je med 38 udeleženkami z 11-imi vzponi uvrstila na osmo mesto, Damijan pa med 75 udeleženci, prav tako z 11-imi vzponi, na 34. mesto.

rl

Oglejte si tudi