Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Piknik članov Društva upokojencev Tabor

Vsako leto septembra oz. oktobra smo taborski upokojenci običajno organizirali enodnevni izlet, vendar ti izleti postajajo za marsikoga že prevelika finančna obremenitev. Zato smo se tokrat odločili, da organiziramo piknik v domačem okolju, seveda z lastno denarno udeležbo, ki pa je bistveno manjša, kot za izlet.

 

V torek, 29. septembra, smo tako združili moči pohodniki 50 +, športna sekcija in ostali prijavljeni udeleženci in se dobili na druženju pri kmetiji Adija Laznika v Miklavžu.

Pot pohodnikov je vodila iz Tabora mimo Žagarstva Ropret, kjer smo si ogledali mini živalski vrt s posebno pasmo prašičev. Nadaljevali smo proti Ramšakovi kmetiji, kjer smo se pri obeležju pod križem poklonili spominu pokojnega, tu rojenega duhovnika, akademika dr. Franca Ksaverja Lukmana. Uživali smo v pogledu na zorana polja, živino na paši, raznolike že jesenske barve dreves taborskega hribovja in na našem cilju, na domiselno za nas pripravljen prostor – Staro štalo z okolico. Naše druženje smo pričeli z dobrodošlico gostitelja, kjer smo ob gostoljubnosti Grabnarjevih, odlično pripravljeni in postreženi hrani, pijači, kramljanju, ob igranju mladih muzikantov in izvedenih športnih igrah preživeli lep popoldan. Vsem hvala za udeležbo in dobro voljo, posameznikom pa tudi za prinesene sladke dobrote.

 

Srečno do prihodnjič!

 

                                                                                         Društvo upokojencev Tabor

Oglejte si tudi