Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

OBMOČNO SREČANJE OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN OBČINE SEVNICA 2015

Kulturna dvorana v Krmelju je 31. marca gostila Območno srečanje otroških gledaliških skupin občine Sevnica, ki ga pripravlja JSKD, Območna izpostava Sevnica. Na srečanju so se predstavile vse Osnovne šole iz naše občine. Skupaj je nastopilo kar sedem skupin ter s svojimi predstavami pričarali čudovito gledališko dopoldne.
Prvo je nastopilo Naše malo gledališče iz OŠ Tržišče. Mentorica skupine Polona Trebše je skupaj z otroki uživala ob nastajanju predstave ZMEŠNJAVA V DEŽELI PRAVLJIC.

Sledila je Gledališka skupina Klopotec, ki deluje na Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž že vrsto let pod mentorstvom Helene Hribar in Jožice Pelko. Letos so se predstavili z eko gledališko predstavo NOČEMO BITI DINOZAVRI.

Predstavo ŠTIRJE MUZIKANTJE so preoblikovali, jo spravili iz rim in se pri tem neizmerno zabavali učenci Gledališke skupine Studenček iz Podružnične OŠ Studenec. Njihova dolgoletna mentorica je Andreja Janc.

Naslednjo predstavo KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO nam je zaigrala Gledališka skupina ČEBELICE iz OŠ Blanca. Skupino sestavljajo učenci 4. razreda, ki zelo radi igrajo in pojejo, vodi jih mentorica Stanka Kozole.

Peto predstavo po vrsti je pripravila gledališka skupina OŠ Boštanj pod mentorstvom Silvestre Kotar in Zdenke Kozinc. Predstavo ČEBELICA IN POTEPUH so pripravile šestošolke, uvodni del pa je popestrila učenka devetega razreda.

Mentorica Nataša Možic je skupaj z igralci Gledališke skupine KNAPEC iz OŠ Krmelj na oder postavila predstavo SNEGULJČICA. Predstava je rezultat mnogih jutranjih vaj pred poukom, ko so učenci premagovali zaspanost z veseljem, humorjem in domišljijo, saj so se vživljali v pravljični svet bratov Grimm.

Srečanje je zaključil Gledališki klub OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki združuje učence izbirnega predmeta. Skupaj z  mentorico Jelko Slukan so nam za srečanje pripravili predstavo KO GOZD UTIHNE.

 Gledališke skupine je celo dopoldne strokovno spremljal gledališki igralec Gledališča Koper Gorazd Žilavec, otroci pa so ga prepoznali iz humoristične nadaljevanke Lepo je biti sosed. Srečanje so si ogledali tudi učenci iz OŠ Krmelj, OŠ Milana Majcna Šentjanž in OŠ Tržišče ter otroci iz Vrtca Krmelj.

 

Katja Pibernik,

koordinatorka JSKD OI Sevnica

Oglejte si tudi