Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Odprtje Tedna vseživljenjskega učenja

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'

Slavnostno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja (TVU2017) za Mežiško dolino, je potekalo v prostorih Občine Ravne na Koroškem.

Območni koordinator za Mežiško dolino pa je že 19. leto zapored izobraževalni center SMERI, d.o.o., iz Raven na Koroškem, ki vsako leto za odprtje pripravi zanimivo izobraževalno temo; letos je to v povezavi s slovenskim projektom Radi pišemo z roko, tema Kaligrafija. Predstavili so projekt Radi pišemo z roko. Predvsem kako ohranjati možnost izbire v pisnem komuniciranju? Zakaj je koristno pisati z roko? Kaj nam omogoča pisanje z roko? Vzemite si čas za zahvalo in pohvalo). Zbirali so rokopise obiskovalcev na temo Lepe misli o Koroški regiji. Gostja je bila  vsestranska ustvarjalka Natalija Resnik Gavez, ki poučuje kaligrafijo, saj tudi v letošnjem letu dajejo poudarek na akcijo Radi pišemo z roko.

 

Prireditve, ki se bodo odvijale v tem tednu so namenjene vsem generacijam – od otrok v vrtcih in šolah, do študentske populacije, delovno aktivnega prebivalstva pa tja do tretjega življenjskega obdobja v  vseh  občinah  Mežiške doline.

Zbrane je na otvoritvi TVU nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Odprtje so sooblikovali Skupina Mlada srca iz Društva Sožitje Mežiške doline ter pevski nastop prvošolcev OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Spremljevalni program pa so pripravili še Društvo diabetikov Mežiške doline- merjenje krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola in Društvo proti mučenju živali Ravne na Koroškem- stojnice z informativnim gradivom o odgovornem ravnanju z živalmi.

 

Lepo dopoldne in predstavitev Tedna vseživljenjskega učenja – TVU 2017 so predstavile zaposlene v izobraževalnem centru SMERI, d.o.o., Ravne na Koroškem skupaj z direktorico Ano Pavše, ki je zbrane tudi pozdravila in jih nagovorila.

 

Oglejte si tudi