Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
PON.
21°C
8°C
Oceni objavo

VPIS V OSNOVNOŠOLSKI PODJETNIŠKI KROŽEK

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske že štirinajsto leto koordinira projekt podjetniških krožkov na osnovnih šolah Zgornje Gorenjske. Na podlagi predstavitve projekta vodstvom osnovnih šol in kljub številnim šolskim interesnim dejavnostim, so se v šolskem letu 2014/2015 vključili učenci kar osmih osnovnih šol, in sicer: Občina Jesenice - OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, Občina Kranjska Gora - OŠ 16. decembra Mojstrana, OŠ Josipa Vandota, Občina Bled - OŠ prof. dr. Josipa Plemlja, Občina Radovljica - OŠ Antona Tomaža Linharta, Občina Gorje - OŠ Gorje.

Vsak začetek šolskega leta se mladi z mentorji in posebej pripravljenimi delovnimi zvezki, popeljejo skozi košček podjetniškega sveta. Namen podjetniškega krožka je ustvarjati pozitivno podjetniško klimo ter mladim omogočiti pridobitev prvih izkušenj s področja podjetništva.

Temeljni cilji podjetniškega krožka je, da se učenci naučijo izdelati »MINI POSLOVNI NAČRT«, ki ga poskušajo dejansko tudi izvesti oziroma realizirati.

Poslovne ideje mladih so bile v tem letu naslednje:
OŠ Toneta Čufarja – Organiziranje turnirja v paintball-u – mentor Aljoša Žnidar
OŠ Prežihovega Voranca Jesenice – Organiziranje prireditve Otroški bazar – mentor Aljoša Žnidar
OŠ Koroška Bela – Peka in prodaja slaščic – mentorica Nika Čebulj
OŠ 16. decembra Mojstrana – Organiziranje kino predstav – mentorica Hermina Biščević
OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora – Organiziranje kino predstav  – mentorica  Hermina Biščević
OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled – Organiziranje srečelova in prodaja limonade – mentorica Nika Čebulj
OŠ Gorje – Organiziranje kino predstav – mentorica Tjaša Ropret

OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica – Organiziranje srečelova – mentorica Tjaša Ropret

Za zaključek projekta Podjetniški krožki izvedemo še »OSNOVNOŠOLSKI PODJETNIŠKI FORUM V NARAVI«, na katerem učenci predstavijo poslovne načrte,  kako so prišli do poslovne ideje, ali so poslovno idejo tudi izvedli in koliko so zaslužili. Ker pa je vsako podjetje uspešno le s timskim delom, organiziramo tudi igro Iskanje skritega zaklada, kjer se učenci naučijo, da le s skupinskim delom lahko pridejo do najboljšega rezultata. Za zanimive in uspešno izvedene poslovne načrte vsakega mladega podjetnika nagradimo s kino vstopnico.

V šolskem letu 2015/2016 pozivamo vse osnovnošolce, ki jih podjetništvo zanima, da se vpišejo v podjetniški krožek in pridobijo uporabno podjetniško znanje, z izvedbo poslovnih idej pa pridobijo tudi prve podjetniške izkušnje.

Projekt Podjetniški krožki sofinancirajo Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora, Občina Gorje, Občina Bled, Občina Radovljica.

 

Hermina Biščević, Ragor

Oglejte si tudi