Knjigo bo predstavila avtorica, ki je zbrala ne samo informacije o začimbah in njihovem učinkovanju pač pa izbrala tudi recepte, kjer začimbe s pridom uporabimo ter tako nadomestimo industrijsko pripravljene »izboljševalce okusa«. Še sanja se nam namreč ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki so predstavljene v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno. In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej? Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami? Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (beri: naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža. Vstop prost.
Pridružite se nam in povabite še prijatelje, ki bi v naši družbi uživali.