Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Najboljše ljubezensko pismo med mladimi sta letos napisala Gašper Šverko in Tamara Merjasec

Zadnjo oktobrsko nedeljo je bila dvorana Kulturnega doma Preddvor prežeta z ljubeznijo in mislijo na domovino. KD Josipine Turnograjske je v sodelovanju z Občino Preddvor izpeljalo že peti projekt Najlepša ljubezenska pisma med mladimi v Sloveniji za leto 2016 s podtemo "Ljubezen do domovine".
Na razpis je prispelo 205 pisem iz različnih koncev Slovenije, tudi iz zamejstva. Strokovna komisija v sestavi: ddr. Mira Delavec Touhami, Saša Pivk Avsec in Jerneja Jezernik je imela težko delo, saj so se mladi pisci izjemno potrudili in na papir izlili globoka čustva do domovine, v kateri živijo in ustvarjajo. 

Najboljših deset pisem v vsaki od kategorij so mladi v nedeljo tudi prebrali, s strani ddr. Mire Delavec Touhami, ki je duša in srce projekta, pa prejeli tudi lepa spominska darila. 

Najboljša mesta pa so osvojili: 
Kategorija OŠ:  1. mesto GAŠPER ŠVERKO, 2. mesto KLARA ŠPENDAL, 3. mesto FILIA BERONIKA
Kategorija SŠ: 1. mesto TAMARA MERJASEC, 2. mesto sta si delili LUČKA STOPINŠEK in TINA ŠAJN, 3. mesto NIK ŽNIDARŠIČ.

"Letošnji natečaj, ki ga je naše društvo organiziralo v sodelovanju z Občino Preddvor že petič, je bil drugačen, saj je bila tema izbrana, in sicer ljubezen do domovine. Odzvali so se mladi z vse Slovenije in prejeli smo čudovite literarne izdelke. V njih so mladi predstavili svojevrstne poglede na Republiko Slovenijo. Želim si, da bi si ljudje vzeli čas in mladim prisluhnili - njihove ideje in misli so edinstvene in od njih bi se lahko marsikaj naučili," je ob koncu letošnjega projekta povedala ddr. Mira Delavec Touhami, ki si srčno želi, da bi kmalu našla založnika, ki bi izdal tudi knjigo z zbranimi najlepšimi ljubezenskimi pismi minulih petih let.

Oglejte si tudi