Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Mozirje
DANES
23°C
11°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

10 let Turistične kmetije Korošec v Ljubiji

Letos mineva desetletje od tedaj, ko sta Urška in Franc Reberčnik na svoji kmetiji postavila prvo leseno hišo z apartmajem in prvo savno. Danes na Turistični kmetiji z nastanitvami Korošec v Ljubiji lahko turisti in ostali obiskovalci izbirajo med štirimi apartmaji z 22 ležišči in 4 prostori s savnami.

 

Gostom poskušajo izpolniti vsako željo, tudi nemogočo

Letos mineva desetletje od tedaj, ko sta Urška in Franc Reberčnik na svoji kmetiji postavila prvo leseno hišo z apartmajem in prvo savno. Danes na Turistični kmetiji z nastanitvami Korošec v Ljubiji lahko turisti in ostali obiskovalci izbirajo med štirimi apartmaji z 22 ležišči in 4 prostori s  savnami. Idej, pravi Franc, je še veliko, vendar jih je težko izvesti zaradi nesprejetega občinskega načrta.

Sicer pa sta Reberčnikova v teh letih poskrbela za številne novosti in nadgradnjo svoje turistične dejavnosti, ki je ocenjena s štirimi jabolki. Teh seveda niso dobili kar tako. Njihova kmetija, kjer za delo poprimeta tudi študenta, hči Tajda in sin Matevž, je namreč po mnenju kmetijske gozdarske zbornice kmetija, prijazna otrokom in družinam ter kmetija s ponudbo za zdravo življenje. V letošnjem letu pa se lahko pohvalijo tudi s četrtim mestom v akciji Naj slovenski wellnessi v kategoriji Turizem – mali , kjer so se za prestižni naslov potegovali wellnessi Šmarješke toplice, Terme Ptuj in Banovci.

Novosti v nastanitveni …

Naključne obiskovalce pritegne nevsakdanji smerokaz ob regionalni cesti, s katerim sta Reberčnikova želela, da njihova ponudba postane prepoznavna in vidna: »Prav moder kozolec, ki je narejen po vseh občinskih predpisih, sedaj pritegne več ljudi,« se smeji gospodar Franc in doda, da so svojo ponudbo letos obogatili z apartmajsko hiško Luna, ki je zgrajena iz lesenih hlodov in ima poleg moderno opremljene kuhinje s številnimi pripomočki, še vodno posteljo in kamin. Da pa je zgrajena iz lesa, ni naključje, saj so vse njihove hiše lesene. Prav tako je tudi vsa oprema iz naravnih materialov.

…in sprostitveni ponudbi

Tudi pri sprostitveni ponudbi so šli korak naprej. »Nudimo možnost sprostitve v štirih  moderno opremljenih ambientih s saunami, jacuzziji, kozmetičnim salonom in masažami. Vsi naši prostori s savnami so namenjeni za individualne obiske, kar pomeni, da ste v njej sami,« ga dopolni Urška, ki pravi, da se za sproščanje odločajo tako Zgornjesavinjčani in okoličani, kot tudi Korošci, Štajerci in Gorenjci, za spanje v apartmajih pa turisti. Do sedaj so jih poleg Slovencev, ki jih je dobra polovica obiskali tudi Rusi, Italijani, Poljaki, Nemci, Čehi in številni drugi, ki se zadržijo po nekaj dni. Zadnjih nekaj let so v trendu krajše počitnice,vendar večkrat v letu, zato je 14-dnevnih rezervacij malo, se pa zamenja več gostov. Veliko imajo že stalnih gostov, ki se vračajo, tudi večkrat letno.

Besedice »ne moremo in nimamo« ne poznajo

In kaj turista, ki si lahko v Ljubiji privošči razvajanje v wellnessu, kozmetične storitve, kopanje v jezeru, poleti vožnjo s kolesi, pozimi pa z motornimi sanmi, drsanje po jezeru, še pritegne? Zakonca Reberčnik zatrjujeta, da so to naravi prijazno opremljeni apartmaji, mir, narava in prijaznost ljudi. Prav tako poskušajo gostom izpolniti vsako željo, tudi tiste nemogoče. Besedic nimam, ne morem, pri Koroščevih ne poznajo ter prisegajo na diskretnost,prijaznost in čistočo. Njihovi apartmaji stanovalce vedno pričakajo čisti, z zadostnim številom brisač, kopalnih plaščev, copat in kozmetičnih pripomočkov. Vse to pa goste pogosto tako prevzame, da se v Ljubijo vračajo.

Tudi za naslednjih deset let v Preseki, kjer sosedje živijo v sožitju z turistično dejavnostjo družine Reberčnik, ne manjka idej za popestritev dejavnosti. Takoj, ko bo sprejet prostorski načrt, bodo začeli z realizacijo zorbing proge, plezalne stene in bazena za apartmajske goste.

Oglejte si tudi