Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Reševalno gasilska vaja v Dolenji vasi

V popoldanskih urah v soboto 8.10.2016 je v okviru OGP Mirna Peč potekala gasilska vaja vseh štirih društev PGD Hmeljčič, PGD Globodol, PGD Jablan in PGD Mirna Peč. Pridružil se nam je tudi GRC Novo mesto.

Izvedli smo operativne postopke in v mesecu požarne varnosti preverili usposobljenost gasilcev. Vajo smo tokrat pripravili domači gasilci v Dolenji vasi v novo zgrajenih stanovanjskih zgradbah.

 

Hvala vsem gasilcem za udeležbo, hvala Rdečemu Križu za posojo opremo za prvo pomoč, občini Mirna Peč in vsem prisotnim.

Čeprav v našem društvu posvečamo največ pozornosti tekmovanjem je pa tudi usposabljanje operativne enote ter skrb za vozilo in opremo izredno pomembno.

Znanje je namreč predpogoj  za kvalitetno, profesionalno in predvsem varno opravljanje našega poslanstva in učinkovito rokovanje z gasilskim orodjem, reševalno opremo ter gasilko tehniko, katere pa je glede na potrebe modernega sveta vsako leto več. Trudimo se s financami, ki so nam na voljo stalno nadgrajevati opremo in izobraževati gasilce.

Oglejte si tudi