Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

DO NOVIH PRILOŽNOSTI OB SVETOVALNI PODPORI - SVETOVANJE ZA ODRASLE 2015 CENE ŠTUPAR - CILJ

Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana je v šolskem letu 2014/15 uspešno kandidiral na Javnem razpisu za sofinanciranje projekta Svetovanje za odrasle 2015. Dejavnosti v okviru projekta potekajo od 1.4.2015 do 31.10.2015. Svetovanje poteka v obliki individualnih srečanj svetovalke in udeleženca v prostorih zavoda Cene Štupar na Linhartovi 13 v Ljubljani in na lokacijah partnerskih organizacij: Zavod za oskrbo na domu ter Zavod za prestajanje kazni zapora Dob. Dve svetovalki sta se za učinkovitejše delo udeležili dveh izobraževanj v okviru ACS na temo svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih ter vrednotenje in priznavanje predhodno pridobljenega znanja-koncept in postopek ter priprava elektronskega portfolia.. Svetovalno dejavnost smo znotraj zavoda smiselno umestili in povezali z ostalimi dejavnostmi, ki se odvijajo v zavodu: Center medgeneracijskega učenja, Teden vseživljenjskega učenja, Ferfl-družbeno odgovorno podjetništvo..
Prednostne ciljne skupine, ki so se vključile v svetovanje so odrasli, ki imajo dokončano največ štiriletno srednjo šolo in so: zaposleni, stari 45 let in več, brezposelni, stari 50 let in več, migranti ter obsojenci. S svetovanjem nudimo udeležencem njim prilagojene in uporabne informacije ter nasvete s področja zaposlovanja, načrtovanja in razvoja kariere, izobraževanja in prekvalifikacij, druge neformalne oblike izobraževanja in usposabljanja, pridobitve različnih kvalifikacij, možnost ugotavljanja in vrednotenja predhodno pridobljenega znanja.
V okviru projekta smo v svetovanje vključili 150 udeležencev, za katere smo izvedli 300 svetovanj. V procesu svetovanja smo uporabili različna orodja, glede na ciljno skupino svetovancev pa so bile tudi vsebine svetovanj zelo različne. Rezultati po končanih svetovanjih so vpis v javno veljavni izobraževalni program, vključitev v tečaj slovenskega jezika, ugotavljanje in vrednotenje predhodno pridobljenega neformalnega znanja, vključitev v postopek preverjanja in potrjevanja NPK.

Udeleženci so v procesu svetovanja ozavestili temeljne zmožnosti, ki so pomembne pri ohranjanju in uspešnem pridobivanju zaposlitve - pridobitev ustreznih znanj, veščin in sposobnosti za uspešen nastop na trgu dela. S projektom želimo tudi v prihodnje razvijati in zagotavljati kakovostno svetovanje za odrasle za vključevanje v vseživljenjsko učenje. Vse storitve svetovanja so za udeležence brezplačne.

Oglejte si tudi