Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Italijanski veleposlanik obiskal Kobarid

V sredo, 4. maja 2016, je Kobarid obiskal Veleposlanik Republike Italije dr. Paolo Trichilo. 

 

Na italijanski kostnici nad Kobaridom je položil venec v spomin vsem padlim italijanskim vojakom. Skupaj z načelnikom Upravne enote Tolmin Zdravkom Likarjem, kobariškim županom Robertom Kavčičem, bovškim županom Valterjem Mlekužem, županom Čedada Stefanom Balochom, italijansko Generalno konzulko iz Kopra Ivo Palmieri, direktorjem kostnice iz Redipuglie polkovnikom Norbetom Zorzitto in deželnim predsednikom vojnih invalidov Giovannijem Piccom si je ogledal kostnico in prisluhnil zgodovini kraja. 


Obisk Kobarida je nadaljeval na Občini Kobarid, kjer mu je sprejem z dobrodošlico pripravil kobariški župan. Predstavil je občino Kobarid, njeno delovanje, gospodarstvo v občini, sodelovanje z sosednjo Italijo ter projekt Park spomina, ki ga Kobariški muzej in Fundacija Poti miru v Posočju v sodelovanju z lokalno skupnostjo pripravljata v Kobaridu. Park spomina bo posvečen vsem padlim vojakom na soški fronti in bo dokončan predvidoma novembra 2018, ob stoletnici konca prve svetovne vojne. 

 

V nadaljevanju obiska v Kobaridu si je veleposlanik ogledal tudi Kobariški muzej in razstavo v Fundaciji Poti miru v Posočju.

 

Oglejte si tudi