Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Obisk Humanitarnega centra Rdečega križa Novo mesto


Z učenkami in učenci krožka Rdečega križa OŠ Dolenjske Toplice smo obiskali Humanitarni center OZRK v Novem mestu. Na predstavitvi so učenci slišali o zgodovini  in nastanku organizacije Rdeči križ. Izvedeli so, kaj je RK, kaj so njegove naloge, kako deluje, kako širi svoje poslanstvo in kdo lahko sodeluje. Pridobili so dodatne informacije o pomenu prostovoljstva, pripravljenosti pomagati drugim.

Ogledali smo si prostore v centru. Izvedeli  smo, za kakšne vsebine in namene jih uporabljajo. Učenci so povedali svoje izkušnje in vprašali, kar jih je zanimalo. Pogovarjali smo se o tem, kako lahko in bomo v krožku RK širili in udejanjali načela RK in humanitarno noto poslanstva organizacije RK. Vodilo nam bo spoštovanje vsakega posameznika kot enkratnega bitja.

Čas obiska je hitro minil. Zaposleni so nas lepo sprejeli in pripravili zelo dobro predstavitev humanitarnega centra in organizacije RK.

Anja in Tomaž sta napisala vtise o obisku HC: 
Anja:
»Kar sem videla in slišala, mi je bilo zelo všeč. Izvedela sem, kdo je ustanovil Rdeči križ in zakaj.«

Tomaž: "Všeč mi je, da brezdomcem nudijo topel obrok in kopalnico. Predstavili so nam znak rdeči polmesec, kaj pomeni. Uporabljajo ga muslimani za znak organizacije Rdeči križ, ker imajo drugo vero. Pokazali so nam risanko o Rdečem križu po vsem svetu.«

JOŽICA ERJAVEC, mentorica krožka RK 

 

 

Oglejte si tudi