Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

ZAVETIŠČE SV. PETRA ZASIJALO V VSEJ SVOJI LUČI

SV. PETER - KOČEVSKA GORA ( 888 m), najvišji vrh Suhe Krajine, na obronkih Kočevskega Roga,  zadnja desetletja obišče vedno več pohodnikov, ljubiteljev narave in druženja. Je pogosti cilj pohodov našega društva. V dnevu, ki ni obetal le sonca, se nas je lepo število zbralo v Podgozdu-Dvor, z namenom, da osvojimo vrh, kjer so razvaline cerkvice Sv. Petra, razgledni stolp in novo Zavetišče Sv. Peter, katerega slavnostna otvoritev je bila 12.6.2016. Čestitamo članom Planinske skupine Dvor, ki so ob pomoči občin, sponzorjev, matičnega društva Krka, v tako kratkem času uspeli zgraditi na pogorišču starega zavestišča, novo, ki bo nudilo zatočišče neštetim obiskovalcem.

Pot je lahka, lepo označena in vodi po pretežno bukovem gozdu, mimo izvirnih postaj križevega pota. Vsaka postaja je unikatna in predstavlja popestritev na poti, hkrati pa popotnika prisili, da zajame sapo po strmi poti navzgor in se zazre po lepotah gozda. Če še ne veste, ženske cvetove bukve uporabljajo za izdelavo čaja proti aroganci ....Do tretje postaje je pot strma, potem se malo zravna in na koncu ob obori so pohodne palice zelo dobrodošle.  Na vrhu nas je dežurni v zavetišču, ki je zasijalo v vsej svoji lepoti, pričakal s čajem in kavo, ki je prijala ob malici iz nahrbtnika. Vzeli smo si čas za pogled v dolino, za obvezno fotografiranje in klepet...črni oblaki so se kopičili in napovedovali dež, ki nas je na povratku v dolino ujel. Vendar z dobro voljo in smehom smo premagali vse ovire..

Preživeli smo lep dan v gibanju in druženju. Brez gibanja ni življenja in sami lahko največ naredimo za njegovo boljšo kvaliteto.

Nasvidenje Sv. Peter!

Oglejte si tudi