Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
11°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

Legenda o nastanku Rabeljskega jezera

BOŽIČNI DOGODEK je tradicionalna prireditev, ki se že več kot 10 let, na dan 26. decembra ob 18h, odvija na prostem. To je ambientalna gledališka uprizoritev božične zgodbe, vpete v sedanji čas. Osnovno sporočilo božiča se tako prepleta s sodobno problematiko, ki je gledališko prikazana na preprost in gledljiv način, zato je prireditev primerna za odrasle, kot tudi za otroke. Gledališka uprizoritev je oplemenitena z živo pesmijo, dogaja se na več prizoriščih, začenši na trgu in s končno postajo pri cerkvici Device Marije, kjer si po zaključnem sporočilu in božični pesmi gledalci vzamejo čas za kratek klepet ob toplem čaju. Dosedanje zgodbe so nosile različne naslove in sporočila: od Zgodbe 4. sveč (ljubezni, miru, vere in upanja), Zgodbe izgubljenega jagenjčka -s pričevanjem bivšega zasvojenca, Zgodbe križa, do zgodbe, ki je sosedama napovedala obisk Boga- vendar, ali ga bosta spoznali v pomoči potrebnih?
BOŽIČNI DOGODEK 2014

LEGENDA O NASTANKU RABELJSKEGA JEZERA

Bovec, v petek 26. decembra 2014 ob 18. uri, na terasi hotela Alp.

 

Letošnja zgodba, bo ob 170 letnici rojstva Simona Gregorčiča prikazala legendo Rabeljskega jezera, ki jo je Gregorčič prelil v verze, in jo povezala z zgodbo Božične noči. V prvem delu, ki se bo odvijal na bovškem trgu, bo prikazana zgodba vasice, zaključni del, pri cerkvici Device Marije, pa bo zgodbo povezal z dogodkom izpred dobrih 2000 let.

V zgodbi nastopajo, tako rečeno, mladi in stari, ki dogodek popestrijo z igro, glasbo in pesmijo. Mogoče se bo nastopajočim pridružil tudi osel...

 

Nastopajoči: Mešani pevski zbor Žaga, mladinska glasbena skupina, Matic Černuta, Andreja Hosner,  Teja Jojič, Urška Gašperčič, Nadja Pejič, Anita Rot, Anuška Ivančič, Žarko Mlekuž.......in Erna Wojčicki Germovšek.

 

Dogodek priprpravlja Društvo ARS Bovec

Oglejte si tudi