Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bohinj
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Aktivna jesen z Društvom mladih Bohinj

Tudi letošnjo jesen so v Društvu za uresničevanje mladih Bohinj pripravili različne programe za vse, ki želite preganjati dolgčas ob deževnih dneh in druženje združiti s pridobivanjem novih znanj in spretnosti. Vabljeni, da se jim pridružite na katerem od naslednjih programov.

Tečaj španskega jezika je namenjen članom Društva mladih Bohinj

ter drugim mladim in mladim po srcu, ki se želijo spoznati z osnovami

španskega jezika in ga znati uporabljati v turistične namene. Več informacij o ceni, času in kraju izvajanja 30-urnega tečaja dobite na carmen.iskra@gmail.com, kjer se lahko na tečaj tudi prijavite. Jezikovni tečaj se bo izvajal, če bodo prijavljeni vsaj štirje udeleženci.

 

Za vse navdušence nad ruskim jezikom so pripravili kar tri stopnje tečajev. Začetni tečaj ruskega jezika, ki bo trajal 30 ur, je namenjen vsem, ki se želijo spoznati z osnovami ruskega jezika in usvojiti enostavne pogovore.

Nadaljevalni tečaj ruskega jezika bo prav tako trajal 30 ur, namenjen pa je nadgrajevanju že pridobljenega znanja na področju slovnice in besedišča. Oba tečaja se bosta izvajala ob prijavi vsaj 4 udeležencev. Krajši, 15-urni Obnovitveni tečaj pa je namenjen udeležencem, ki so se tečaja v preteklosti že udeležili in bi svoje znanje radi še poglobili. Izvajal se bo ob vsaj 2 prijavljenih udeležencih. Prijave sprejemajo na mancamikelj@gmail.com, na tem naslovu dobite tudi ostale podrobnejše informacije o izvajanju tečajev ruskega jezika.

 

Tečaj italijanskega jezika je namenjen vsem, ki bi radi usvojili osnove italijanske slovnice, s katerimi se postavijo temelji za nadaljnje učenje jezika (sedanjik, preteklik, predstavitev sebe, kraja, krajši pogovori, spoznavanje italijanske kulture in navad …). Tečaj bo trajal 30 ur, izvajal pa se bo ob vsaj 5 prijavljenih udeležencih. Več informacij in prijave na nace.arh@gmail.com.

 

Tečaj nemškega jezika je primeren za začetnike, ki bi radi spoznali slovnico, pridobili besedni zaklad s poudarkom na tekočem govoru in odkrili kulturo, kjer biva ta jezik. Eden od ciljev tečaja je opolnomočenje tečajnikov za nadaljnje učenje in širjenje jezikovnih obzorij tudi po zaključku tečaja. Tečaj bo trajal 40 ur, izvajal pa se bo ob vsaj 5 prijavljenih udeležencih. Več informacij in prijave na lothar.orel@gmail.com.

 

Tečaj angleškega jezika je primeren za dijake oziroma osebe z znanjem angleščine, ki ustreza vsaj zaključeni osnovni šoli. Udeleženci bodo utrjevali glagolske čase, besedišče, konverzacijo, pisanje e-pošte in kratkih dopisov, vse učenje pa bo interaktivno. Tečaj bo trajal 40 ur, izvajal pa se bo ob vsaj 5 prijavljenih udeležencih. Več informacij in prijave na lothar.orel@gmail.com.

 

V mesecu oktobru bo potekala fotografska delavnica za začetnike v

fotografiji. V obsegu treh oz. štirih srečanj se bodo spoznali s fotografsko opremo, pojasnili osnovne pojme v fotografiji, se naučili upravljati z našo kamero in poizkusili vse pridobljeno znanje uporabiti na praktičnih primerih.

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo bolje razumeti svojo kamero in se ob prijetnem druženju naučiti nekaj o fotografiji. Zaželeno je, da se delavnice udeležite s svojim DSLR fotoaparatom z zoom objektivom. Cena bo odvisna od števila udeležencev. Prijave in dodatne informacije na urban.bajric@gmail.com ali GSM 040-191-629.

 

Za vse, ki se navdušujete nad kuhanjem, so pripravili kuharske delavnice. Mladi udeleženci kuharskih delavnic bodo imeli edinstveno priložnost spoznavanja tujih kuhinj in kultur (npr. japonske, mehiške, tajske itn.). Udeleženci se bodo srečali predvidoma petkrat, na vsakem srečanju bodo ustvarjali jedi iz ene od petih različnih držav. Pri pripravi jedi in pogovoru o kulturah, iz katerih jedi izhajajo, bo udeležence vodila mentorica Nikica Zorč, z bogatimi izkušnjami na področju kuhanja in priprave jedi. Več informacij in prijave na mina.pavliha@gmail.com. Cena bo odvisna od števila prijavljenih, delavnice se bodo izvajale ob vsaj 5 prijavljenih udeležencih.

 

Za ročno spretne posameznike so v jeseni pripravili delavnico klekljanja, na kateri se bodo udeleženci v času 20 ur seznanili z osnovami klekljanja, orodji in pripomočki, potrebnimi za to obrt in se naučili izdelati klekljano čipko. Delavnice bo vodila ga. Andreja Jemc, ki ima dolgoletne izkušnje na področju klekljanja. Udeleženci delavnice si bodo pribor za klekljanje za čas delavnic lahko izposodili pri izvajalki (orodja, vzorce, sukanec, platno). Predvidena cena delavnice je 40 EUR, izvajala pa se bo ob vsaj 8 udeležencih. Več informacij in prijave na mina.pavliha@gmail.com.

 

Za mlade, ki si želijo glasbenega ustvarjanja, pa bo jeseni na voljo učenje igranja kitare. Udeleženci bodo pridobili osnovno znanje o kitari, opremi, osnovni teoriji in akordih, ritmih, vajah za prste, barre akordih, lestvicah, tableturah itn. Učenje bo potekalo v manjši skupini, v skupnem trajanju 30 ur. Več informacij o delavnici in prijave na pirc.nejc@gmail.com.

 

 

Pri izvedbi vseh programov jim s sofinanciranjem pomaga Občina Bohinj, za kar se na tem mestu najlepše zahvaljujejo, saj s tem mladim omogoča aktivno participacijo in ustvarjanje v domačem kraju.

 

Ne zamudite tudi ostalih dogodkov, ki jih v DMB pripravljamo v prihodnjih mesecih. Več informacij lahko dobite na Facebook strani Društva mladih Bohinj in v Bohinjskih novicah.

 

 

Oglejte si tudi