Maja Kobal, Nika Curk, Meta Velikonja in Svit Štrancar, vsi člani zmagovalne ekipe na državnem tekmovanju v kuhanju avtohtonih jedi, so ob pomoči Hane Makovec, Lare Marc, Lucije Pišot in Nike Krašna za goste pripravili naslednje jedi: slivove zvitke s panceto, bakala v polentinih gnezdecih, šjelnovko z žličniki ter domače bleke z orehi.
Člani društva Doli so lahko spremljali pripravo jedi in obenem poslušali zgodbe o iskanju receptov, o izvoru jedi in priložnostih, ob katerih se je posamezna jed pripravljala. Mentorici Petra Ušaj in Irena Knafelc sta povedali, da so nekaterim jedem dodali moderni pridih in tako povezali preteklost s sedanjostjo.
Vrhunec večera je bilo okušanje pripravljenih dobrot na lično postreženih krožnikih. Gostje in gostitelji so se poslovili, oboji zadovoljni z novo izkušnjo.
Lea Vidmar