Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
ČET.
26°C
11°C
Oceni objavo

SD Socialni demokrati z novim lokalnim vodstvom

V torek, 20. januarja, so ajdovski in vipavski socialni demokrati na Zborih članstva izvolili nova vodstva. Tako bo Občinsko organizacijo SD Ajdovščina po novem vodil ajdovski podžupan Mitja Tripković, Občinsko organizacijo SD Vipava pa Matjaž Premrl. Ti dve občinski organizaciji tvorita Območno organizacijo SD Ajdovščina, ki jo bo v naslednjem štiriletnem mandatu vodil mag. Miloš Bizjak, sicer 'podminister' oz. sekretar na MORS-u – Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije.

Dolgoletni predsednik OO SD Ajdovščina Edvard Krapež pa še ne bo šel v 'penzijo', saj so člani SD-ja izglasovali dodaten člen v statutu, po katerem so predvideli tudi mesto častnega predsednika ter na to mesto postavili prav Krapeža, ki je član stranke že več kot dvajset let. Zanimivost – čeprav je SD naslednica  ZKS – Zveze komunistov Slovenije, častni predsednik ni bil nikoli njen član. Kolegij predsednika bo 'generacijsko' zaokrožil še novoizvoljeni tajnik Občinske organizacije mag. Andraž Mavrič, svetnik v ajdovskem občinskem svetu, sicer pa mlad raziskovalec in bodoči doktor kemijskih znanosti. Novi tajnik območja pa je postal Ivan Pavlič s Slapa pri Vipavi. »Zadovoljen sem, da smo že sedaj izvedli obljubljene volitve v stranki. Tako na državnem nivoju v Celju 10. januarja, kot tudi sedaj v Ajdovščini na lokalni ravni. Saj veste, novi časi, novi izzivi. Temu mora slediti tudi organizacijska struktura in prilagojen program. Kot vodja območja SD-ja sem še posebej zadovoljen s stanjem v Ajdovščini, kjer vidim izredno zagnanost stranke in delavnost novega župana,« je povedal Miloš Bizjak.

Na zborih članstva so socialni demokrati sprejeli tudi lokalni plan dela oz. letnih aktivnosti. O samem programu dela Mitja Tripković pravi: »Stanje se je po lokalnih volitvah v strankarskem smislu obrnila. Nismo več opozicijska, pač pa vodilna stranka. To nam nalaga veliko odgovornost, navsezadnje smo obljubili veliko in obljube bomo izpolnili, o tem ne dvomim. V ta namen bomo izboljšali komunikacije med občani, stranko in občino. Na terenu bomo zbirali pobude, kritike in pohvale. Prav vsaka posebej bo dobila primerno obravnavo. V ta namen uvajamo uradne ure stranke ter najmanj tri letna srečanja vseh članov SD-ja. Enkrat z županom Beočaninom, drugič s predsednikom SD-ja Židanom, tretjič pa za 1. maj – praznik dela. Uredili bomo tudi evidence ter povabili k sodelovanju nove člane. Želimo podvojiti število članov, tako da nas bo konec leta 200 aktivnih, takih s plačano članarino. Potrebujemo ljudi, ki so pripravljeni delati na raznih področjih, po vseh krajih, naseljih, vaseh. Potrebujemo socialne demokrate vseh znanj in izobrazbe, vseh starosti. Da ne govorim o tem, da je nežnejši spol že itak in posebej zaželen.«

Socialni demokrati so odprti za pogovore z občani vsako sredo od 16.00 do 18.00 v prostorih stranke na Goriški 17 ( Rizzatova vila, prvo nadstropje levo). Telefon 36 61 111.

mt

Oglejte si tudi