Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Kantata Primorska še v Novi Gorici

Moški pevski zbor Srečko Kosovel iz Ajdovščine bo jubilejni koncert ob 70-letnici zbora ponovil še v Novi Gorici in sicer v petek, 24. oktobra 2014, ob 20.15 v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.
Moški pevski zbor Srečko Kosovel, pod vodstvom dirigenta Matjaža Ščeka, mojstra s 'čudežno' roko in ogromnim znanjem o zborovskem petju, že sedem desetletij bogati goriški kulturni prostor. Zbor sestavljajo pevci amaterji iz Vipavske doline, ki s ponosom negujejo zapuščino vseh pevcev, ki so se zvrstili v zboru v teh 70. letih. Današnji repertoar zbora sestavljajo partizanske, slovenske narodne in umetniške pesmi ter zahtevnejša domača in tuja zborovska literatura, pa naj bo posvetna ali sakralna.

Na koncertu ob njihovem visokem jubileju bomo poleg železnega repertoarja skladb slišali tudi izvedbo kantate Primorska, ki jo je za zbor prav v ta namen, na besedilo Primoža Krečiča, uglasbil skladatelj Andrej Misson. Kantato bodo poleg pevcev izvajali še Komorni orkester NOVA, solista - sopranistka Ana Kodelja in basist Martin Gregorc, dirigent bo Matjaž Šček.

Oglejte si tudi