Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tervetuloa, Heli!

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina od januarja do decembra 2013 gostimo finsko prostovoljko Evropske prostovoljne službe v projektu 'Prosti čas otrok in mladih'. 20 - letna Heli Kristiina Hongisto bo v okviru projekta pomagala pri prostočasnih aktivnostih za otroke in mlade, samostojno bo vodila predstavitve svoje države in kulture, športne aktivnosti in igre na prostem.
Heli prihaja iz majhnega kraja Liminka, ki leži v provinci Oulu na severu države. V prostem času uživa v športu, ukvarja se z dvoranskim hokejem, pleše v navijaški skupini, deska na snegu in se posveča teku. Vedno najde čas tudi za ustvarjanje, rada riše in se ukvarja z ročnimi deli. Prostovoljka, ki je po poklicu frizerka, poprime za delo tudi doma, saj živi na kmetiji.

 

Na društvu gostimo prostovoljce Evropske prostovoljne službe že od leta 2007, do sedaj smo gostili Murata iz Turčije, Zando iz Latvije in Emilia iz Španije. Evropska prostovoljna služba je prava neformalna učna izkušnja za mlade, z delom v dobro lokalne skupnosti razvijajo različne spretnosti, se učijo jezika, spoznavajo kulturo gostujoče države, razvijajo solidarnost, aktivno državljanstvo in razumevanje med mladimi.

 
Evropska prostovoljna služba spada pod Akcijo 2, programa 'Mladi v akciji', ki jo sofinancira Evropska komisija, koordinira pa Nacionalna agencija Movit NA Mladina.

 

Urška Brežnjak, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi