Bohinj

DANES
18°C
11°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

65. Kravji bal v Bohinju

Kravji bal – Največja tradicionalna bohinjska prireditev!

Turistično društvo Bohinj se pripravlja na vrhunec jesenskega dogajanja, saj se bliža 65. Kravji bal, največja in najbolj priljubljena tradicionalna prireditev v tem idiličnem slovenskem kotičku. Tudi letos bo obiskovalcem v nedeljo, 17. septembra, ponudil nepozabno izkušnjo z odlično glasbo in veseljem, saj se bo odvijal v slikovitem okolju Ukanca.

Vstopnice so na voljo v predprodaji do petka, 15.09.2023 po znižani ceni 3 eur na osebo. Nakup vstopnic v predprodaji je možen v Info centru Bohinj.

Glavna atrakcija dneva bo ansambel Saša Avsenika, ki bo s svojo čudovito glasbo napolnil prizorišče s pozitivno energijo. V ospredju prireditve bo tudi povezovalec dogajanja, Klemen Bučan, ki bo skrbel za to, da vam ne bo dolgčas.

 

Okusne hrane in pijače bo dovolj, tako da se bodo lahko obiskovalci podprli ob prijetnem obedovanju. Poleg tega bodo lahko na stojnicah našli tudi unikatne spominke in pridelke bohinjskih kmetov ter obrtnikov. Da bo ponudba še bolj raznolika pa se bodo pridružili tudi ponudniki iz drugih koncev.

 

Glavna zvezda dneva pa so nedvomno krave. Kravji bal ne bi bil to, kar je, brez svojih kosmatih zvezdnic. Izbrana bo najlepša krava, ki bo kronana z zmagovalnim zvonom, kar predstavlja poseben častni naslov. V tradicionalnem sprevodu se bodo predstavili tropi krav iz različnih planin z majerji in majericami. Spremljali jih bodo godbeniki in folklorne skupine, katerih nastopi bodo pritegnili pozornost obiskovalcev vseh starosti.

 

Da bi omogočili čim večjemu številu ljudi udeležbo na prireditvi, bodo na voljo brezplačni avtobusni prevozi po Bohinju, ki bodo poskrbeli za udobno vožnjo do prizorišča. Tistim, ki bi radi združili prijetno s koristnim, pa je na voljo možnost pohoda "Peš na Kravji bal". Za tiste, ki bi raje izkusili čarobnost Bohinjskega jezera, pa je na voljo paket "Z ladjo na Kravji bal". Da bi obiskovalcem ponudili čimveč možnosti in okolje čim manj obremenjevali pa je na voljo tudi paket " Z vlakom na Kravji bal".

1/4




 

Prireditev bo zagotovo prava poslastica tudi za najmlajše. Otroci se bodo lahko zabavali v različnih delavnicah in animacijah, ki bodo poskrbele za veselje in smeh.

Vabimo vas, da se nam pridružite na enem izmed največjih in najbolj pričakovanih dogodkov v Bohinju - 65. Kravjem balu! Skupaj bomo obeležili to nepozabno priložnost, ki bo združila domačine in obiskovalce v edinstvenem duhu veselja, glasbe in bogate tradicije.

Oglejte si tudi