Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Plavalni tečaj v Vrtcu Mavrica Trebnje

Plavalni tečaj poleg staršev sofinancirata Občina Trebnje in Zavod Za šport RS Planica.
V mesecu marcu, je za predšolske otroke iz Vrtca Mavrica Trebnje potekal plavalni tečaj oziroma plavalno opismenjevanje, ki ga poleg staršev sofinancirata Občina Trebnje in Zavod Za šport RS Planica.

Tečaj, ki se je izvajal na bazenu pri 0Š Grm v Novem mestu, je obiskovalo 65 otrok.V treh tednih so bili izvedeni trije tečaji po deset ur.
Osnovni cilj vseh dejavnosti v okviru plavalnega tečaja je v prvi meri zadovoljstvo otroka v gibanju, spoznavanju sebe, navajanju ter odpravljanju morebitnega strahu pred vodo. Veščine in izkušnje, pridobljene na plavalnem tečaju  zagotavljajo varno gibanje ob, na in v vodi ter predstavljajo eno izmed najboljših preventivnih sredstev pri preprečevanju nesreč.

Ob zaključnem preverjanju je od 65 otrok kar 31  doseglo modrega delfinčka (otrok preplava 35m), zlatega morskega konjička je osvojilo 11 otrok (otrok preplava 25m), 16 otrok je osvojilo srebrnega morskega konjička (otrok preplava 8 m), 3 otroci so osvojili bronastega morskega konjička (otrok 5 sekund drsi na vodi). Ostali otroci so napredovali v prilagajanju na vodo, vendar brez plavanja in drsenja.

Mateja Kravcar


Oglejte si tudi