Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Letovanje v Piranu

Letovanje s plavalnim tečajem poleg staršev sofinancirata Občina Trebnje in Zavod Za šport RS Planica.

Otroci iz starostne skupine 5 do 6 let so se v dveh terminih udeležili Letovanja s plavalnim tečajem v Piranu. Poleg staršev sta ga sofinancirala tudi Zavod za šolstvo RS Planica in Občina Trebnje. Prva skupina (43 otrok) se je na letovanje odpravila od 8. 4. do 12. 4. 2019, druga skupina (62 otrok) pa od 15. 4. do 19. 4. 2019. Bivali so v počitniškem domu Pod obzidjem nad Piranom.
Program letovanja so izvajali strokovni delavci iz organizacije Planet otrok. Otroci so v dopoldanskem času obiskovali plavalni tečaj, v popoldanskem času pa so potekale razne vodene dejavnosti: ogled akvarija, velika zabava Plavalčka Skakalčka (voden glasbeno animacijski nastop), sprehod po Piranu, Skakalčkove športno štafetne igre. Otroci so se lahko na plavalni tečaj odpravili peš ali so pol poti opravili z mestnim avtobusom.
Na plavalnem tečaju so jih vaditelji razdelili v tri skupine glede na predznanja plavanja. Večina otrok je na plavanju zelo napredovala in osvojila bronastega, srebrnega ali zlatega delfinčka. Nekateri so osvojili tudi delfina.

Otroci so na letovanju uživali. Imeli so tudi nekaj prostega časa, ki so ga zapolnili z različnimi družabnimi igrami, igračami iz vrtca, druženjem s svojimi vrstniki, šli pa so tudi na sladoled.

Domov so prišli vsi zdravi in polni lepih vtisov iz Pirana.

 

 Nina Bevec Jevnikar in Alenka Šiška

 

Oglejte si tudi