Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Odbojkarski naslov učencem iz OŠ Žužemberk

 
V petek, 14.aprila  je v Hočah potekal finalni turnir v odbojki za učence osnovnih šol. Naslov osnovnošolskega prvaka za šolsko leto 2016/17 je osvojila ekipa iz Osnovne šole Žužemberk.  

 

Na finalnem turnirju so nastopile ekipe iz domače Osnovne šole Hoče, Osnovne šole Žužemberk in Osnovne šole 8 talcev Logatec.

Na prvi tekmi sta se pred polnimi tribunami pomerili ekipi iz OŠ Hoče in OŠ Žužemberk. Prvi niz so dokaj prepričljivo s +6 dobili gostje iz Žužemberka. V drugem nizu so zaigrali bolje domačini in ga dobili z razliko +7. Tako je o zmagovalcu prve tekme odločal tretji niz. Skozi celoten potek zadnjega dela igre so imeli manjšo pobudo domačini, vendar so se po zaostanku štirih točk učenci iz Žužemberka vrnili v igro in slavili v zadnjem nizu z dvema točkama razlike.

V drugi tekmi se je ekipa Žužemberka pomerila z ekipo iz OŠ 8 talcev Logatec. Prvi niz so prepričljivo dobili igralci OŠ Žužemberk in so bili le še korak do naslova državnega prvaka. Tudi v drugem nizu so bili Žužemberčani premočni, tako da so se po dveh dobljenih nizih veselili naslova.

Tretja tekma med Hočami in Logatcem je odločala o drugem mestu. Domačini so bili boljši po dveh nizih igre in dosegli končno drugo mesto med slovenskimi osnovnimi šolami. Jernej Peterlin

 

REZULTATI

1. tekma
OŠ Dušana Flisa Hoče : OŠ Žužemberk; 1 : 2 (19:25, 25:18, 14:16)
2. tekma
OŠ Žužemberk : OŠ 8 talcev Logatec; 2 : 0 (25:9, 25:15)
3. tekma
OŠ Dušana Flisa Hoče : OŠ 8 talcev Logatec; 2 : 0 (25:11, 25:23) 

VRSTNI RED 
1. OŠ Žužemberk 
2. OŠ Dušana Flisa Hoče
3. OŠ 8 talcev Logatec

 

Jernej Peterlin
Foto: Šport mladih

 

Oglejte si tudi