Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Sprejem prvošolcev med mlade člane Rdečega križa

V sredo, 10.5., se je na Osnovni šoli Žužemberk odvijal prav poseben dogodek. Med mlade člane Rdečega križa smo slavnostno sprejeli prvošolce matične in   podružnične šole Ajdovec.


Ob tej priložnosti sta jih obiskali prostovoljki OZ Rdečega križa Novo mesto, ga. Zvezdana Bajc in ga. Vlasta Lampret s Križem Kapico. Skupaj so spoznavali, kaj pomeni pomagati tistim, ki so v stiski in ki potrebujejo našo pomoč. Križem Kapica jim je pokazala, da nosi znak rdečega križa, razložila komu in kako pomagamo, kaj je prva pomoč ter kaj je prostovoljstvo. Razdelili sta jim pobarvanke, pisane obliže in štampiljko RK, ki so jo dobili na roko. 
Otroci so povedali, da tudi oni radi pomagajo svojim staršem in starim staršem, še posebej pri pospravljanju, odnašanju smeti, sajenju rož in ostalih opravilih. Povedali so, da tudi v šoli pomagajo drug drugemu zbirajo pa tudi hrano ter higienske potrebščine za akcijo Košarica RK, ki poteka ta teden.

Nagovorila jih je tudi podpredsednica KORK Žužemberk, ki jh je sprejela med mlade člane, vsakemu čestitala in podelila darila Rdečega križa. Tamara Plot

Oglejte si tudi