Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Predstavitev vadbe tai chija in karateja

V petek, 16. decembra 2022, je bila v večnamenski dvorani na Dvoru pod okriljem Kulturnega društva Dvor enkratna predstavitev tai chija, ki ga starejši vadimo eno leto, in karateja za otroke, ki se tej veščini predajajo še nekoliko dlje.

Bojan, naš vaditelj, je na osnovi dolgoletnih izkušenj najprej na kratko razložil, da tai chi in karate nista namenjena bojevanju. V času stresa, predolgega sedenja, pretiranega pitja, preobilnega zauživanja hrane je treba poskrbeti za uravnoteženo življenje. In tu nastopi redna telesna dejavnost. Posebno takrat, ko je noč dolga, dan pa kratek, brez obveznih kmečkih, vrtnih, gozdnih in podobnih opravil, tai chi (izgovorimo taj či) in karate ohranjata naše zdravje, razpoloženje, občutek zadovoljstva. Pomenita pomembno športno vadbo in veščino za obrambo našega telesa na eni strani in samospoštovanje na drugi.

Občinstvo je bilo navdušeno in presenečeno nad vztrajnostjo starejših in zagnanostjo najmlajših. Če ste predstavitev zamudili, se nam v pritlični dvorani na Grajskem trgu 26 v Žužemberku lahko pridružite katerikoli torek ali petek ob 17h na tai chiju in ob 18h na karateju. Vadba traja eno uro in je primerna za vsakogar, ne glede na starost in siceršnjo telesno pripravljenost.

Organizator Bogdan Kastelic, član KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, KD Dvor

Oglejte si tudi