Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Žegnanje na Antonovo v Krasincu

V nedeljo 20.1.2019 so bili tudi člani konjerejskega društva Suha krajina povabljeni v Belo krajino na Antonovo v Krasinec, kjer je vsako leto blagoslov konj in konjenikov.
Vabila so se odzvali ; Peter G., Jože in Tatjana J, ter Jole in Alenka A. Tokrat zaradi zime in slabvših zdravstenih razmer se v Krasinec ni šlo s konji, oz. vozovi, pač pa smo se tja zapeljali z avtomobili, ter se tam pridružili našim prijateljem, članom konjerejskega društva Semič, se v Stranski vasi prisedli na vozove, ter se tako udeležili blagoslova. Kar veliko število konjenikov, jahačev in furmanov se je zbralo pred cerkvijo na žegnanju. Blagoslov je podelil lokalni župnih, člani konjerejskega društva Semič pa so poskrbeli za dober golaž v bližnjem gasilnem domu.Ob dobri kapljici belokranjskega vina in veseli družbi je čas hitro tekel. Seveda so se blagoslova udeležili s konji in vozovi tudi člani konjerejskega društva Gombišče. Po končanem blagoslovu smo se odzvali še vabilu semiškega konjerejca Aleša na njegovo domačijo, kjer nas je čakal pečen odojek in prijetno druženje v krogu njegovih domačih.

Aleš nam je s ponosom razkazal svojo domačijo ter dosežke na kmetiji, ki jo vodi s svojo družino.
V poznih popoldanskih urah smo se prijetno razpoloženi vrnili nazaj v našo Suho krajino, seveda je bilo potrebno najprej v štalico, kajti tokrat so bili konjički doma.....Jole andrijanić
Več v googlu na povezavi:https://photos.app.goo.gl/EEVSmujYZwLEVaL3A

Oglejte si tudi