Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Redni letni občni zbor DU Žužemberk 2019

3.3.2019 smo se člani DU Žužemberk zbrali v gostišču Zupančič na rednem letnem občnem zboru. Zbor smo pričeli s kulturnim programom v katerem je bilo zajetih nekaj pesmi lokalnih pevk, recitali in pesmi predstavnikov OŠ Žužemberk, prebranih pa je bilo tudi nekaj pesmi naših literatov.
Občni zbor je odprl predsednik društva Anton Novak, predlagal delavno predsedstvo, prebran dnevni red. Po ugotovitvi verifikacijske komisije da smo sklepčni, saj nas je bilo okrog 111 članov smo pričeli z občnim zborom. Predsednik je nazorno predstavil delo društva v letu 2018, po posameznih panogah, dopolnili so ga zadolženi za posamezna področja. Ga. Bradačeva vodja skupine starejši za starejše ki v naši občini pokriva to področje nas je podrobno seznanila z dogajanji v naši občini na področju ki ga vodi.
V svoji sredini tokrat nismo imeli župana, ki se je opravičil in na zbor poslal občinskega svetnik g. Zupančič Roka, ki je pohvalil naše aktivnosti ter nas podrobneje seznanil z načrti občine v 2019 na področju uporabe občinskih prostorov za društva itd. Skupaj s predsednikom sta nekaj članom društva podelila priznanja za prizadevno delo v društvu. Predstavljen je bil plan dela za 2019, nato pa so besedo dobili gosti.
Gostili smo predsednika društva Dolenjske toplice, ki je tudi bodoči predstavnik upokojencev v PZDU Dolenjske in Bele krajine. Pohvalil je delo ter upokojenske aktivnosti v športu preko PZDU ter v ligi ob Krki, kjer sodeluje 6. društev, ki med samo tekmujejo v Pikadu, kegljanju na vrvici, streljanju, šahu in drugih disciplinah. G. svetnik nam je zagotovil, da bo v letošnjem letu v občini v okviru trških dni potekal tudi županov pokal v pikadu med društvi Liga ob Krki, katerega bo letos organiziralo in izvedlo sosednje društvo upokojencev Dvor.

Po končanem občnem zboru je sledil topel obrok, ter prijetno druženje ob hrani in kapljici gostišča Zupančič. J.Andrijanić

Oglejte si tudi