Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Konjerejska strokovna ekskurzija v Avstrijo 2018

Vsako leto konjerejsko društva Suha krajina med svoje aktivnosti uvrsti tudi kako strokovno ekskurzijo, še posebej s področja konj, konjereje in vzgoje konj. Tako smo se v soboto 20.10.2018 tudi letos z avtobusom odpravili v Avstrijo bolje rečeno v šolski učni kmetijski in konjeniški center v kraj Stiegerhof Godersdorf pri Finkensteinu, blizu Beljaka. Center malo spominja na našo kmetijsko šolo v Grmu pri Novem mestu, le da je večji in bolj prestižen.
Tu je bilo moč videti, več konj različnih pasem, od hladnokrvnih,delavnih konj, pa tja do toplokrvnih športnih konj. Same predstavitve so nam omogočile ogled, jahalne šole, aromaterapije in njen vpliv na konja, dresure, šole enovpreg, dela s hladnokrvnimi konji-spretnosti pri delu shlodi, vleka nakladanje na voz itd. Na samem prireditvenem prostoru je bilo poskrbljeno tudi za malico in pijačo v lastni režiji.
Sam ogled se je zavlekel tja v popoldanske ure, vreme nam je bilo naklonjeno, naš čas pa se je počasi iztekel. Na poti nazaj proti domu, smo se zaustavili še v Naklem, kjer je tudi konjeniška trgovina, kjer so naši člani z nakupom nadoknadili manjkajočo ali dotrajano konjeniško opremo.

Seveda je ob trgovini tudi manjši gostinski lokal, kjer smo poskrbeli tudi za žejo.
Ker pa je bil čas malice že močno za nami, smo v kraju Kokra pri Kranju v gostilni Brunarca Štern imeli organizirano večerjo, od tu pa z lepimi vtisi naravnost domov v Suho krajino. Jole Adrijanić

Oglejte si tudi