Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

JUBILEJI ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV DVOR

Marec je mesec pomladi. Rastline se obarvajo v zeleno in razkošno za cvete  v najrazličnejših barvah.  Imenovan mesec pa je tudi čas, ko  je kar nekaj članov  proslavljalo  rojstne dneve. Posebnost tega meseca je, da so kar štiri članice obeležile obletnico rojstva  90 let ali več. Vsem članom , ki dopolnijo 90 let ali več, društvo pošlje voščilnico in jih tudi obiščemo. Jubilantom za 70, 75, 80 in 85 pa pošljemo voščilnico.

V sredo  20. marca je  Šenica Marija iz Dolnjega kota dopolnila 90 let. Delegacija Društva upokojencev Dvor, delegacija KORK Dvor in občinske uprave smo jo prav na njen rojstni dan obiskali. Kot je že običaj smo slavljenki podarili šopek cvetja in skromna darilca. Kljub lepi starosti je še gibčna in vedrega nasmeha. Še vedno hodi. A brez pomoči palice ne gre. Zelo vesela je bila našega obiska. Sin nas je povabil v hišo in pogostil. Besede so  tekle o vsem mogočim, njeni spomini segajo v mladost in razmišlja o prihodnosti.  Ob koncu obiska se nam je zahvalila. Mi pa smo ji zaželeli, da ostane še naprej zdrava in ji obljubili, da se ob naslednjem jubileju ponovno srečamo.  

V sredo 27.  marca  je Škufca Marija iz Srednjega Lipovca slavila, saj je dopolnila 94 let. Marijo smo obiskali na Dvoru v hiši hčerke. Pri njej je vse od kar so ji amputirali nogo. Čeprav je na vozičku se ne pritožuje in je vesela ker hčerka in vnukinja tako lepo skrbita zanjo. Hčerka nas je povabila v hišo in nas pogostila. Presenetila nas je z odličnimi sladkimi dobrotami. Ob dobrotah smo se marsikaj pogovorili in obudili spomine iz preteklosti . Z nasmehom na obrazu se nam je zahvalila za obisk, mi pa smo ji zaželeli še obilo zdravja in dali obljubo se prihodnje leto in tudi med letom srečamo.   

Blatnik Marija iz Hinj je 31. marca prestopila mejo 90 let. Ob tej priliki smo jo obiskali člani  Društva upokojencev Dvor Dušan Mikec, Jožica Jaklič in Angel Breceljnik, delegacija  občine župan  Jože Papež in Vlado Kostevc ter Karitas, ki sta ga zastopala župnik Ciril Murn in Marija Breceljnik.  Hčerki in sin so nas povabili v kuhinjo, kjer smo Mariji voščili za lep jubilej in ji podarili šopka in skromna darila.  Še vedno je umsko in fizično izredno sposobna. Še marsikaj sama postori. Posebnost pa je, da s hčerko gresta v gozd in z lacajko nažagata drva in jih v samokolnici pripeljeta domov.  Pogovor je ob kramljanju nanesel na marsikaj, tako iz zgodovine kot tudi iz sedanjosti. Ob pogovoru je čas hitro tekel in morali smo se posloviti. Zahvalili smo se ji za prijeten klepet in postrežbo ter dali obljubo, da se čez leto ponovno srečamo.  

 

Dušan  Mikec

Oglejte si tudi