Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Izlet na Štajersko

16.5.2018 smo se člani in članice   DU Žužemberk udeležili izleta na Štajersko in sicer v Savinjsko dolino. Z zbornega mesta  na avtobusni postaji v Žužemberku smo se  z avtobusom FS prevozi odpravili zgodaj dopoldne proti Štajerski. V kraju Žalec so prišli na svoj račun  ljubitelji piva, ostali člani pa so si ogledali podeželsko tržnico- PARADO UČENJA, učne kotičke in brezplačne delavnice s prikazi ter razne degustacije gotovih jedi.
Po degustaciji in ogledu podeželske tržnice so si člani društva v Žalcu organizirano in vodeno ogledali hmeljarski muzej, zgodovino, ter postopke pridelave hmelja in izdelave-varjenja piva.V lokalni trgovini je bila možnost nakupa izdelkov iz hmelja.
V kraju Ljubno je bil ogled muzeja FLOSARSTVA. Lokalni vodič je zelo nazorno pripovedoval o zgodovini flosarstva, o delu z lesom, kako je v času do leta 1960 potekalo v teh kraji, kako so les splavarili vse do Djerdapa. Ogled starih fotografij z di.. projektorjem o delu in življenju tamkajšnjih ljudi-dninarjev. Kosilo v kraju Juvanje ob Savinji (pri Ljubnem) v gostišču Prodnik, nato pa nazaj proti Suhi krajini. Naslednji izlet bo na Primorsko, okrog sredine meseca junija, za kar pa dobimo pravočasno obvestilo. Jole Adrijanić

Oglejte si tudi