Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
25°C
11°C
PET.
25°C
10°C
Deli
3488

Izlet na Štajersko

16.5.2018 smo se člani in članice   DU Žužemberk udeležili izleta na Štajersko in sicer v Savinjsko dolino. Z zbornega mesta  na avtobusni postaji v Žužemberku smo se  z avtobusom FS prevozi odpravili zgodaj dopoldne proti Štajerski. V kraju Žalec so prišli na svoj račun  ljubitelji piva, ostali člani pa so si ogledali podeželsko tržnico- PARADO UČENJA, učne kotičke in brezplačne delavnice s prikazi ter razne degustacije gotovih jedi.
Po degustaciji in ogledu podeželske tržnice so si člani društva v Žalcu organizirano in vodeno ogledali hmeljarski muzej, zgodovino, ter postopke pridelave hmelja in izdelave-varjenja piva.V lokalni trgovini je bila možnost nakupa izdelkov iz hmelja.
V kraju Ljubno je bil ogled muzeja FLOSARSTVA. Lokalni vodič je zelo nazorno pripovedoval o zgodovini flosarstva, o delu z lesom, kako je v času do leta 1960 potekalo v teh kraji, kako so les splavarili vse do Djerdapa. Ogled starih fotografij z di.. projektorjem o delu in življenju tamkajšnjih ljudi-dninarjev. Kosilo v kraju Juvanje ob Savinji (pri Ljubnem) v gostišču Prodnik, nato pa nazaj proti Suhi krajini. Naslednji izlet bo na Primorsko, okrog sredine meseca junija, za kar pa dobimo pravočasno obvestilo. Jole Adrijanić

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi