Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
16°C
JUTRI
27°C
16°C
Oceni objavo

Zbor starejših občanov v Žužemberku

Danes se v medijih veliko govori o medgeneracijskem povezovanju in sožitju med generacijami. Ena takih oblik sodelovanja je tudi naše že tradicionalno srečanje za starejše krajane Žužemberka z okoliškimi vasmi. Zbrali smo se v petek popoldne, 17. maja 2024, v jedilnici OŠ Žužemberk.

Presenečenje ob prihodu so nam pripravili učenci z lepimi posvetili in spremljanem do miz. Zbrane krajane so nagovorili prostovoljka Mira Kovač, ravnateljica Mija Penca Vehovec predstavnica OZRK Jelka Anžlin. Prireditev smo nadaljevali s kulturnim programom v katerem so nastopali tretješolci pod mentorstvom Alenke Pavlin in devetošolca s harmoniko. S pesmimi sta se predstavila tudi Silva Mohorčič in Miran Jenko, Na prireditvi smo podelili najstarejšim udeležencem darilce pozornosti. Tokrat so bili najstarejši kar trije: Kastelic Jože, Cvetka Zajec in Francka Ožbolt.

Zahvalili smo se tudi prostovoljkam KORK Žužemberk za organizacijo in šolskim kuharicam za pogostitev. Sledilo je družabno srečanje ob hrani, osvežilni pijači ter v družbi prostovoljk. Po nekaj urah druženja so se krajani razšli zadovoljni, hvaležni, nasmejani in z željo, da bi se večkrat v letu tako srečali. Zadovoljstvo je bilo obojestransko, saj si resnično srečen, ko vidiš te hvaležne obraze. 

Alenka Sajovec, predsednica KORK Žužemberk

Oglejte si tudi