Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Prostovoljke Krajevne organizacije Rdečega križa

KORK Žužemberk se je ustanovil leta 1960. Pod njihovim okriljem je kar 20 vasi. Prostovoljk je kar 30, katere se posvečajo starejšim občanom v domačem kraju. Po žužemberškem razgibanem terenu je kar 305 starejših občanov nad 70 let.

Njihovo delovno leto je zelo pestro, saj pomagajo okoli 90 družinam, ki so socialno ogrožene. Ob občinskem prazniku sodelujejo in organizirajo preventivne zdravstvene meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, organizirajo posvete z zdravniki, organizirajo krvodajalske akcije, druženje starejših občanov, sodelujejo pri Drobtinici in Košarici, med letom pa tudi organizirajo poučna predavanja za vse generacije. Med poletnimi počitnicami poskrbijo in plačajo počitnice socialno ogroženim otrokom na Debelem rtiču.

Lepo sodelujejo z Osnovno šolo Žužemberk, ki jim za krvodajalske akcije odstopijo telovadnico in jedilnico. Posluh za njihovo delo ima tudi Občina Žužemberk, ki jim pomaga s prevozi do skladišča Novo mesto.

Članice KORKa Žužemberk z roko v roki sodelujejo tudi z ostalimi prostovoljkami občine Žužemberk, tako s KORK Dvor, KORK Šmihel pri Žužemberku in KORK Prevole. V njihovo prostovoljstvo in humanitarno delo vključujejo tudi najmlajše prostovoljce, zato se za prihodnost KORKa Žužemberk ni za bati.


Besedilo in foto: Jadranka Meglen

Oglejte si tudi