Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Ko največ šteje nasmeh na obrazu

Občina Žužemberk ima štiri aktivne Krajevne organizacije Rdečega križa (v nadaljevanju KORK), ki delujejo pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto.

Tudi v času epidemije se trudijo in poizkušajo nekako ohraniti stike s starostniki. Starostniki lahko skozi leta kaj kmalu postanejo osamljeni zaradi številnih vzrokov, kot so smrt družinskih članov, prijateljev, kolegov, znancev, pa tudi bolezni. Vsakdo je skozi svoje življenje doživeli marsikatero bridkost, na stara leta pa so pozabljeni od sveta. Tega se zavedajo tudi tri aktivne članice KORKa Dvor. Zato so se v ponedeljek, 31. maja 2021, zbrale v večnamenski dvorani na Dvoru in pripravljale darila za starostnike starejše nad 70 let.

Pripravile so skoraj 140 paketkov, ki naj bi nadomestili vsakoletno srečanje in druženje. Paketki vsebujejo zloženko s koristnimi informacijami, kremo za telo in milo. Seveda paketek ne more nadomestiti druženj, ki so jih bili vajeni, je pa vseeno lepa gesta. Obisk starostnika na domu, kratek klepet in skromno darilnice lahko  marsikateremu osamljenemu človeku polepša dan in nariše nasmeh na obrazu.

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen

Oglejte si tudi