Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Potopis: Kako potovati in uživati z majhnimi otroki

Članice Kulturnega društva Dvor smo v goste povabile domačina, Matejo in Davorja Mišmaša, ki sta nam obogatila petkov večer, 25. oktobra 2019, s pripovedovanjem o njihovem popotovanju z otroki v Maroko.

 

Takole sta zapisala:

 

Družinski potopis: Maroko – Fez z naslovom Kako potovati in uživati z majhnimi otroki se je začel z maroško orientalsko glasbo, metinim čajem, olivami in piškoti s posebnimi začimbami. Svoje goste sva želela najprej malce kulinarično razvajati, potem jih pa še pritegniti, da vendarle pot z otroki ni problem. Kot sva se oba strinjala ob koncu tega potovanja smo vedno problem starši, saj vidimo ovire in prepreke, tam kjer niso nujno potrebne. Otroci uživajo, kjerkoli so. Najdejo si zabavo, so iskreni, sproščeni, pristni, brez predsodkov in strahu. Na nas starših je, da se pripravimo in poskrbimo za njihove osnovne fiziološke potrebe, ostalo se prepustimo in uživamo. Tako sta naša fanta pritegnila poglede na cesti s svojimi svetlimi lasmi, saj so ljudje v Maroku temne polti. Uživali smo v posebnem prevozu z motorjem v prikolici, družbi prijetnih muslimanov, suhi vročini, ramadanu in orientalski hrani.

Maroko se težko opiše, enostavno je najboljše če ga doživite. Mi se zagotovo še vrnemo... Veliko je še za videti, doživeti, uživati. 

 

Besedilo: Mateja in Davor Mišmaš

Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Oglejte si tudi