Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Promocija Dolenjske kot kulinarične destinacije z akcijo "Okusi Dolenjsko"

Okusite Dolenjsko v vseh pogledih. Okusite dolenjsko gostoljubnost. Zadihajte s polnimi pljuči in se naužijte razgledov, ki vam poplačajo vaš trudi pri obisku številnih hribčkov. Sprehodite se med travniki in polji, ki dolenjskim kmetom dajejo kruh in vrhunskim kuharskim mojstrom zagotavljajo visoko kakovostne surovine, iz katerih svojim gostom pričarajo gurmanske užitke.

Na Razvojnem centru Novo mesto, ki skrbi tudi za razvoj in promocijo v vodilni destinaciji Dolenjska, bomo letos v luči laskavega naziva »Evropska kulinarična regija 2021«, s katerim se Slovenija predstavlja kot izjemna kulinarična destinacija, izvajali različne promocijske aktivnosti s področja gastronomije.

Za uvod v letošnje kulinarične dogodke začenjamo z nizom kuharskih prispevkov, v katerih bodo priznani dolenjski kuharski mojstri in mojstrice pokazali, kako pripraviti preproste pristne dolenjske jedi, vsaki pa bodo dodali še svoj pridih.

Svoje mojstrsko znanje bodo z gledalci delili: Domačija Novak, Oštarija Herbelier, Gostilna Repovž, Restavracija Grad Otočec, Gostilna Vovko, Hiša Fink ter Dobrote Dolenjske.

(Kuhali pa ne bodo le kuharski mojstri, ampak) k sodelovanju vabimo tudi vse, ki spremljajo VisitDolenjska na družbenih omrežjih Facebook in Youtube ter spletno stran www.visitdolenjska.eu  Zanje smo namreč v sodelovanju z gostinci pripravili tedenske nagradne igre v obliki kuharskega izziva. Za sodelovanje v nagradni igri pokukajte na https://www.visitdolenjska.eu/okusi-dolenjsko.html.

Spremljajte, sodelujte in doživite kulinarične zgodbe Dolenjske tudi vi.

Oglejte si tudi