Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Področno prvenstvo v odbojki za starejše učence in učenke

PODROČNO PRVENSTVO - STAREJŠI UČENCI

V sredo, 4.1. 2023, je na OŠ Mokronog potekalo področno prvenstvo v odbojki za starejše učence. Na turnirju je nastopilo 6 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. V skupini A je bil naš prvi nasprotnik OŠ Šentjernej. Prvi set smo nepričakovano izgubili z rezultatom 25:19. V naslednjih dveh so se naši igralci le zbrali, odigrali z manj napakami in zmagali s 25:18 in 15:8. V naslednji tekmi smo premagali še OŠ Semič z 2:0 (25:9, 25:22) in se uvrstili v polfinale. Drugouvrščena ekipa skupine B OŠ Otočec nam ni bil dorasel nasprotnik. Naši fantje so zmagali z 2:0 (25:14, 25:18).

V finalu smo se še enkrat pomerili z OŠ Šentjernej. Tokrat so fantje tekmo vzeli bolj resno in posledica je bila gladka zmaga z 2:0 (25:14, 25:14).
S to zmago in 1. mestom smo se uvrstili na četrtfinalni turnir. Čestitke fantom za ta uspeh in veliko sreče v nadaljnjem tekmovanju. Branijo namreč lanski naslov osnovnošolskih državnih prvakov.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali Novak Luka, Obrstar Vid, Prijatelj Žan, Župec Nejc, Jenkole Valter, Urbančič Tilen, Pirc Jan in Mrvar Tim.
Vsi rezultati in galerija so v priponki.

Odbojka – starejši učenci 22-23


PODROČNO PRVENSTVO - STAREJŠE UČENKE

Področno prvenstvo je  10. 2. 2023 organizirala OŠ Metlika. Nastopilo je šest ekip. Razdeljene so bile v dve skupini, kjer smo igrali vsak z vsakim. V naši skupini B smo najprej igrali proti OŠ Šmarjeta. Proti novinkam na prvenstvu so dobile priložnost za igro tudi rezervne igralke. Izkazale so se z dobro igro in zmago z rezultatom 2:0 (25:9, 25:10). V drugi tekmi smo igrali proti OŠ Center iz Novega mesta. Tekmo so dekleta vzele zelo resno in z odlično igro gladko dobile tekmo z rezultatom 2:0 (25:7, 25:17).

V polfinalu smo dobili za nasprotnice domačinke iz OŠ Metlika. Kljub polni dvorani in glasnem navijanju so naše punce ostale zbrane, spet odlično odigrale celo tekmo in zmagale z 2:0 (25:10, 25:15).     

Sledila je še finalna tekma proti OŠ Center, katere smo že premagali v skupinskem delu. Tudi tokrat naša dekleta niso imele nobenih težav in spet, že četrtič, zmagale z 2:0 (25:6, 25:12). Po lanskem 2. mestu smo tokrat zmagali, druge so bile učenke OŠ Center tretje so bile domačinke iz OŠ Metlika.

Prvi dve ekipi sta se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva. Čestitke in srečno naprej.

Za OŠ Žužemberk so igrale : PIA PINTAR, ŽANA HROVAT, MAJA DOVČ, ZARA NAHTIGAL LAVRIČ, TIA KOPAČ, KATJUŠA PLOT, TARA ŠTRAVS, NEJA LEGAN, SANJA ŠTRAVS, ALBIONA GUCI IN NEŽA NOVAK.

Podrobne rezultate in utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

Odbojka – starejše učenke 22-23


Mentor: Bojan Brulec

Fotografije: Miran Jerman (Zavod Novo mesto)



(vir: oszuzemberk.si)


Oglejte si tudi