Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Voščilo ob prazniku dela

Drage občanke in občani,

čeprav letos praznik dela praznujemo v drugačnih, nam doslej neznanih razmerah, pa to ne sme zasenčiti pomena praznika. Prav nasprotno. Zdaj se še mnogo bolj zavedamo pomena številnih možnosti, danosti, ki smo jih v sodobnem času imeli za samoumevne, a smo videli, kako hitro nam jih lahko izredne razmere vzamejo ali spremenijo. Žal so mnogi to občutili na najbolj grob način, saj so zaradi posledic pandemije v zadnem času celo izgubili službo. Zato spoštujmo delo in z njim delavske pravice, ki so jih pred dobrim stoletjem izborili s protesti. Tako je 1. maj z leti postal mednarodni praznik, ki ga praznuje večina držav sveta.

Vsako delo je častno, če z njim prispevamo v skupno dobro, omogočamo delovanje, obstoj in razvoj. Skrbimo in trudimo se, da bo tako tudi v prihodnje. Naj nas še naprej odlikujeta dobro in skrbno opravljeno delo, na katero smo ponosni, ob sočasnem spoštovanju vrednot, kot so solidarnost, pomoč sočloveku in poštenost.

Čeprav letos po vsej državi, ne le v naši občini, ne bomo mogli skupaj praznovati ob kurjenju tradicionalnih kresov, verjamem, da bomo znali praznik primerno proslaviti. Vesel praznik dela in vse dobro vam želim.

Jože Papež, župan

Oglejte si tudi