Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Sobotni družabno kulturni večer na Dvoru

V soboto, 17. julija 2021, se je na Dvoru ob Krki, prvič  v 23-letni zgodovini Občine Žužemberk, v okviru Trških dni, praznika občine, odvil družabno kulturni večer. Kljub neugodni vremenski napovedi, je vreme organizatorjem prizaneslo in dogodek je več kot uspel.

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Dvor so se potrudili s pripravo prostora in pijače, člani Športnega društva Fužina Dvor so poskrbeli za varnost jeklenih konjičkov, člani Kulturnega društva Dvor pa za pripravo pestrega kulturnega programa. Prijazna oskrbnika Doma na Frati, Karmen in Marjan Novak, pa sta poskrbela za hrano. Seveda brez pomoči Občine Žužemberk, ki je prispevala češnjo na torti, dogodek ne bi bil, kar je bil.

Občinstvo je nagovoril podžupan Rok Zupančič, ki je poudaril, da je v slogi moč, da smo skupaj močnejši in uspešnejši.

Nastopajoči na odru v okviru kulturnega programa v organizaciji Kulturnega društva Dvor so bili: solistka Tjaša Primc ter pevke Pevskega zbora Dvor, Dvorjanke. Na pianu jih je spremljal Jernej Fabijan, spremljavo sta obogatila še Janez Dular na kitari in Klemen Juršič na bas kitari.

Glavni gost večera je bil kantavtor Adi Smolar, ki ravno letos slavi 40 let svoje pevske kariere. Mlado in staro je z njim prepevalo. Gibali so se v ritmu pesmi Je treba delat, Jaz ne grem v šolo, Ko sem bil mlad, sem bil trapast, Ne se bat; Rolica papirja, Jaz sem nor, … Med pesmimi je zbrano publiko podučil o svojih besedilih in razmišljanju o življenju. Trudil se je, da bi ljudje spremenili napačen pogled nase, da so bolj družbenokritični, spomnil jih je na prave vrednote, katere se v tempu današnjega časa pozabljajo. Malo se je pošalil na svoj račun in pokazal pravi smisel za humor.

Glede na množično udeležbo dogodka in zagnanost dvorskih društev, je pričakovati, da bo dogodek postal tradicionalni.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen

Oglejte si tudi