Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
0°C
-7°C
PON.
0°C
-4°C

VI. Dvorski likovni dnevi

4559
Deli

Domačija Rezelj, Dvor pri Žužemberku, 7. do 11. avgust 2017

Dvorski likovni dnevi predstavljajo ustvarjalno druženje likovnih umetnikov iz mednarodnega prostora. Potekajo na domačiji družine Rezelj na Dvoru pri Žužemberku, v idiličnem prostoru ob reki Krki. Nastali so na pobudo Ane Cajnko, profesorice likovne pedagogike in aktivne likovne ustvarjalke.

Nacionalno, generacijsko, vsebinsko in slogovno raznoliki avtorji že a priori zagotavljajo pestrost motivov, tehnik, načinov in pristopov likovnega ubesedovanja.

Prijazno povabilo družine Rezelj, prijetno medsebojno druženje, naravne lepote in kulturne znamenitosti ožjega in širšega področja so pravi vzroki za ustvarjalni preklop. Marsikateri likovni ustvarjalec se povsem prepusti novim motivnim spodbudam, ki jih spremlja s seizmografsko občutljivostjo, likovna izživetja pa pripadajo najbolj intimnemu ustvarjalnemu karakterju posameznika. Nekateri ostanejo na poligonu ustaljenih zanimanj, ki pa jih žlahtnijo z refleksijami novega in drugačnega ali pa jih le skrbno zbirajo za kasnejša likovna realiziranja. Ker srečanje ni tematsko omejeno, lahko avtorji sledijo svoji intimni notranji vokaciji.

Udeleženci delovnega srečanja bodo spoznavali naravne lepote tega okolja, njegovo kulturno dediščino, kulinariko gostiteljev in zanimivosti.

Četrtek, 10. 8. bo »Dan odprtih vrat«, na katerega so povabljeni tudi udeleženci preteklih srečanj.

V petek, 11. avgusta 2016, ob 18. 30 uri se bodo V. DVORSKI LIKOVNI DNEVI zaključili s prodajno razstavo na domačiji Rezelj(v primeru slabega vremena v GALERIJI DVORSKIH LIKOVNIH DNI). Na zaključni prireditvi, na katero ste vsi prijazno povabljeni, bo avtorje in njihova dela predstavila Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!