Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

SOSED SOSEDU SOSED- HUMANITARNA AKCIJA

Že drugič  letos, smo prostovoljci KORK Zreče zbirali v trgovini MERCATOR: hrano, čistila, priboljške, higienske pripomočke za naše krajane. Dopoldan smo zbirali za krajane Zreč in Stranice, popoldan pa so se pridružili še prostovoljci iz Vitanja, ki so kasneje podarjene artikle iz trgovine Mercator odpeljali v Vitanje.

428 artiklov smo zbrali in zelo veseli smo bili otrok, ki so prišli s starši po nakupih in so sami izbrali priboljške sebi enakim. Prišlo je tudi do zapleta, kajti  deček je izbral čokolado po naročilu mamice in ko jo je vrgel v zato namenjen voziček, se je  nenadoma premislil in začel jokati, ker je želel sam obdržat čokolado. Hotela sem jo vrniti, vendar  mamica fantka je nasprotovala z obrazložitvijo, da se  malček mora naučit, da se kakšna stvar tudi da, podari, deli z nekom.Veliko pa je bilo  otrok, ki so bili zelo ponosni, da so lahko izbrali posamezne artikle, ki jih imajo sami najraje- pa so delili.

Hvala izrekamo prostovoljci vsem, ki ste darovali. Glavnino paketov smo sicer res  podarili  starejšim občanom a nismo pozabili tudi  na  mlajše krajane, ki so prejeli kar nekaj dobrot a tudi higijenske pripomočke, mamice pa pralni prašek, čistila.Prostovoljke smo pakete razvozile posameznikom, domov.

 

Oglejte si tudi